joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Un român s-a luat la bătaie cu alți pasageri într-un avion care tocmai aterizase în România. Bărbatul se afla sub influența alcoolului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 25 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un român, în vârstă de 44 de ani și care călătorea la bordul unei aeronave ce aparține companiei WizzAir, a fost reținut în cursul serii de joi, 24 martie 2022, după ce s-a luat la bătaie cu alți pasageri.

Potrivit informațiile transmise de agenții de Poliției de Frontieră, care au fost solicitați să intervină la bordul avionului după aterizare, individul se afla sub influența alcoolului.

Conform celor relatate de Ziare.com, incidentul s-a petrecut într-o aeronavă care efectua zborul W63114 de la Copenhaga (Danemarca) spre București.

Imediat după ce avionul Airbus A321 Wizz Air a aterizat pe pista aeroportului Otopeni, în jurul orei 21:25 de ieri seară, piloții au anunțat turnul de control că se confruntă cu o stare de alertă „Mayday” și au solicitat astfel intervenția imediată a forțelor speciale.

Luptătorii anti-tero au intervenit prompt și, odată urcați la bordul avionului, au constatat că un pasager aflat în stare de ebrietate s-a luat la bătaie cu alți călători. Agresorul a fost imobilizat de forțele de ordine și reținut pentru ulterioare investigații.

„Bărbatul, aflndu-se în stare avansată de ebrietate a fost preluat din aeronavă la aterizare de către poliția de frontieră urmând a se întocmi lucrare penală pentru încălcarea prevederilor Codului aerian (art. 119 alin 2)”, precizează la Poliția de Frontieră.

Instituția menționată a transmis, de asemenea, că individul nu avea asupra sa arme sau obiecte periculoase și că incidentul nu s-a lăsat cu victime.

Ceilalți pasageri au fost și ei debarcați apoi din avion, direct pe pistă, și au fost transportați cu autobuzele spre terminal.

Ca urmare a acestui incident, aterizările și decolările de pe aeroportul Otopeni au fost operate temporar pe o singură pistă.