sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Român sosit din Spania, oprit la aeroport. Avea două permise de conducere false pe numele său

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 13 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 34 de ani care tocmai revenise în țară din Spania, a fost depistat vineri, 11 noiembrie, de polițiștii de la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca cu două permise de conducere false asupra sa. Bărbatul a declarat că a plătit suma de 250 de euro pentru procurarea lor, întrucât pe teritoriul Germaniei i-a fost suspendat dreptul de a conduce.

Cetățeanul român sosise pe aeroportul din Cluj cu un avion de la Barcelona și cu ocazia controlului de frontieră, polițiștii, având suspiciuni cu privire la identitatea persoanei, i-au solicitat bărbatului să prezinte pe lângă paşaport şi alte documente prevăzute cu fotografie.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un permis de conducere cu însemnele Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, document ce conţinea datele sale de identificare şi care, în urma verificărilor specifice, s-a stabilit că nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond specifice unui document autentic, fiind fals.

Totodată, extinzând verificările asupra persoanei, a fost descoperit un alt permis de conducere, cu însemnele specifice Republicii Federale Germania, având datele de identificare ale persoanei în cauză. Şi acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind de asemenea, fals.

Bărbatul a declarat că i-a fost suspendat dreptul de conducere pe teritoriul Germaniei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, iar prin intermediul unui anunţ de pe reţelele de socializare şi-a procurat cele două documente false în schimbul sumei de 250 de euro.

Polițiștii efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.