fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un român stabilit în Germania dezvăluie cât cheltuie lunar cu familia. „Un salariu nu ajunge”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 16 mai 2023 Etichete: , , , , , , , , ,

Mulți români visează la o viață mai bună, mai mult confort și o situație financiară mai solidă în străinătate. Însă, cât este mit și cât este realitate în această privință? Un român stabilit în Germania, Toni, dezvăluie realitățile cheltuielilor sale lunare și aduce lumină în această dilemă.

Toni, un român care trăiește în Germania de mai mulți ani, a prezentat recent pe TikTok un raport detaliat al cheltuielilor sale lunare. În videoclipul prezentat de publicația Gândul, el detaliază următoarele cheltuieli:

  • Chiria: 800 de euro;
  • Întreținere: 260 de euro pentru patru persoane;
  • Curent: 150 de euro;
  • Gaz: 130 de euro;
  • Internet: 30 de euro;
  • Asigurare de locuință: 12 euro;
  • Radio, TV: 12 euro;
  • Abonament de telefon: 100 de euro;
  • alte cheletuieli.

Totalul acestor cheltuieli de bază ajunge la 1.590 de euro pe lună. În plus, cheltuielile pentru cele două mașini ale familiei sunt de 642 de euro, iar cele pentru școală și copii ajung la 405 euro. În total, cheltuielile sale lunare se ridică la 2.642 de euro. „Asta-i Germania! Reușiți să înaintați cu un salariu? Nu reușiți!”, a spus Toni la finalul videoclipului.

Reacțiile la dezvăluirile lui Toni au fost diverse, multe persoane lăudându-l pentru transparența sa. Totuși, unii au menționat că aceste cheltuieli pot varia în funcție de zona în care trăiești în străinătate. De exemplu, o persoană a precizat: „Cheltuielile care le-ai făcut depind mult de zona unde stai (și cât de mare este orașul)”.

Un alt utilizator al platformei a adăugat: „Ai uitat să spui două salarii 4.000€ + 1.000€, patru alocații, deci venit 5.000€, cheltuieli 3.500€ minim 1.000€ poți să economisești.” Acesta sugerează că, în ciuda cheltuielilor înalte, Toni are posibilitatea de a economisi lunar.

Un alt român, care s-a întors în România după 12 ani în Germania, a confirmat acuratețea calculelor lui Toni, în timp ce un altul a sugerat că Toni ar putea avea aceleași cheltuieli în România, dar cu un salariu semnificativ mai mic, exprimat în lei, nu în euro.

Aceste dezvăluiri aduc o perspectivă valoroasă asupra realităților vieții în străinătate, evidențiind că o viață mai bună poate fi obținută, dar nu fără costuri semnificative.

DISTRIBUIE