marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Un român stabilit în străinătate oferă 10.000 de euro recompensă pentru informații despre hoții care i-au spart casa

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Prima pagină Știri - luni, 20 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Un om de afaceri din Gorj, Cosmin Bloancă, a oferit o recompensă de 10.000 de euro pentru orice informație care ar putea duce la prinderea hoților care i-au prădat casa în noaptea de Revelion, informează Observator.

Românul, care acum se află în Marea Britanie, se teme să se întoarcă acasă, evocând un caz similar din Sibiu, unde victima a fost ucisă de infractori.

Jaful a avut loc în timp ce proprietarii se aflau în Maramureș. Hoții au pătruns în locuință după ce au spart un geam și au tăiat curentul, reușind să fure un seif plin cu o sumă de bani „extraordinar de mare” și alte obiecte de valoare, apoi au dat foc la casă.

Cosmin Bloancă și casa prădată de hoți. Sursa foto: ObservatorCele 28 de camere de supraveghere nu i-au intimidat pe hoți.

Toate probele au fost descoperite de proprietar și nu de anchetatori, cinci zile mai târziu. Seiful, găsit aruncat într-un canal apropiat, era gol.

La aproape un an de la incident, poliția nu are niciun suspect, un fapt criticat atât de proprietar, cât și de avocatul său, Florin Homescu.

Bloancă, care deține o afacere în domeniul construcțiilor în Marea Britanie, estimează un prejudiciu de 300.000 de euro.

El declară că situația l-a adus în pragul depresiei și că se teme să se întoarcă acasă, de teamă să nu aibă aceeași soartă ca omul de afaceri din Sibiu, care a fost ucis în casă de hoți.

Anchetatorii afirmă că ancheta este în desfășurare și că s-au efectuat audieri, însă până acum nu s-au înregistrat progrese semnificative. VIDEO aici: recompensa-de-10000-de-euro-oferita-de-un-roman-pradat-de-hoti-se-teme-sa-nu-moara-ca-omul-de-afaceri-din-sibiu-era-o-suma-extraordinar-de-mare