joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Român ucis în Germania de un conațional pentru că i-a cerut o mărire de salariu. Procesul se apropie de final

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 9 septembrie 2022 Etichete: ,

Gheorghe M., un tânăr de naționalitate română în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiat mortal în luna ianuarie de conaționalul său Sergiu P., în vârstă de 26 de ani, în apartamentul situat în cartierul Schrebitz din localitatea germană Ostrau (Saxonia) unde cei doi locuiau împreună cu încă un român. Procesul demarat imediat după tragicul eveniment este pe cale să ajungă „pe ultima sută de metri”, deoarece pe 22 septembrie va fi audiat un expert în criminalistică, după care un verdict ar putea fi dat în scurt timp la Tribunalul Regional din Chemnitz, menționează Tag24.

În mai multe rânduri, ofițerii Kripo (abreviere de la Kriminalpolizei) au examinat locul crimei din Schulstrasse. În apartamentul respectiv locuiau trei tineri care lucrau la o firmă locală de curierat. Ca de obicei, în cazurile de omucidere, anchetatorii au analizat cu atenție fiecare metru pătrat al locuinței și au creat o reconstituire virtuală folosind o cameră panoramică și tehnologie 3D.

Astfel, investigatorii Tribunalului Regional din Chemnitz au demonstrat că în apartament a avut loc o luptă între victim, Gheorghe M. și inculpatul Sergiu P. Pe fondul consumului de alcool, între cei doi a izbucnit o ceartă spontană care a degenerat într-o dispută fizică.

Trupul neînsuflețit al victimei a fost găsit în bucătărie, cu șosetele pline de sânge, înconjurat de mai multe sticle goale de bere. Unghiile rupte ale victimei dovedesc lupta care a avut loc între cei doi.

Inculpatul susține că a folosit cuțitul în legitimă apărare și a ripostat cu el, deoarece anterior fusese lovit cu pumnul de mai multe ori de victima care dorea un salariu mai mare ca angajat al serviciului de curierat. Acesta ar fi fost motivul disputei mortale dintre cei doi.

În ciuda mărturisirii inculpatului, judecătorii vor să examineze în detaliu cursul evenimentelor. Joi, 22 septembrie, un expert în criminalistică își va expune punctul de vedere. Sergiu P. riscă cel puțin cinci ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru omucidere din culpă.