joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Român ucis în Germania de o tânără de naționalitate germană în urma unei altercații

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 23 aprilie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 45 de ani, a decedat joi, 21 aprilie 2022, în urma rănilor severe suferite după ce a fost înjunghiat de vecina sa, o femeie de naționalitate germană în vârstă de 27 de ani., cu care a avut o altercație într-un imobil din orașul München (Bavaria).

Potrivit informațiilor relatate de publicația germană BILD, o femeie rănită ar fi ieșit în fugă dintr-un imobil situat pe Sendlinger Strasse, cu un cuțit în mână. Când tânăra a năvălit pe stradă, o anumită cantitate de sânge a început să curgă pe asfalt.

Poliția federală a primit un apel de urgență în jurul orei 14:40 și a dat imediat alarma, în jur de 50 de polițiști prezentându-se apoi urgent la locul faptei. Strada pe care s-a petrecut episodul, Sendlinger Strasse, a fost izolată, mașinile de patrulare au parcat vizavi, iar magazinele din zona pietonală au fost obligate să închidă.

Un număr foarte mare de echipaje de poliție a intervenit la locul crimei. Foto: Robert Gongoll/bild.de

Ofițerii de poliție, care purtau căști și veste antiglonț și anti-înjunghiere au intrat în clădire cu armele scoase. Lespezile de piatră din fața imobilului erau pline de sânge.

Bărbatul înjunghiat a fost găsit de polițiști într-o baltă de sânge pe casa scării. O ambulanță l-a dus la spital. Românul a murit acolo în urma rănilor suferite, în ciuda unei intervenții chirurgicale la care a fost supus.

Șomer la momentul respectiv, românul era deja cunoscut poliției pentru o altă infracțiune violentă. În 2019, polițiștii l-au anchetat pentru o agresiune similară. Și la acel moment, victima era tot o femeie din mediul său.

Femeia implicată în altercația de joi a fost audiată ca suspectă încă din acea seară. Ea a reușit să părăsească spitalul după tratamentul din ambulatoriu primit pentru rana de la mână și a oferit „informații despre această problemă în timpul interogatoriului și apoi a fost eliberată”, potrivit poliției.

Parchetul o anchetează pe femeia din München pentru omor din culpă. Împotriva sa nu a fost solicitat mandat de arestare. Există unele dovezi că femeia s-ar fi apărat doar împotriva românului și a acționat astfel în legitimă apărare.

Cazul a fost „neobișnuit”, a declarat Stephan Beer, șeful echipei de omucideri. Tânăra a fost atacată de vecinul său chiar în apartamentul ei. Bărbatul a sunat la ușă joi după-amiază, în jurul orei 14:40, iar femeia a deschis fără nicio bănuială. A urmat apoi o luptă. „Nu se știe nimic despre motiv și context”, a mai precizat Beer.

Anchetatorii germani adună dovezi pentru a înțelege dinamica tragediei. Foto: Robert Gongoll/bild.de

Femeia locuiește în imobilul respectiv din primăvara anului 2019, iar vecinul agresor abia din primăvara anului trecut. Amândoi se cunoșteau din vedere. Nu este încă clar dacă au existat anterior probleme sau tensiuni între ei.

Tânăra femeie, o persoană minionă, s-a apărat cu succes împotriva agresorului. Ea a reușit să-i facă mai multe răni grave și apoi să scape. Cu un cuțit însângerat în mână, ea a fugit din imobil, au confirmat martorii. Ea însăși a suferit în timpul luptei o tăietură la mână, care sângera puternic.

Poliția i-a interogat pe toți locuitorii imobilului. A fost comandată și o analiză a petelor de sânge de la locul crimei. „Verificăm”, a menționat Stephan Beer, „dacă informațiile furnizate de femeie se potrivesc cu probele care au fost securizate”.

„Orice persoană are dreptul să se apere. Se va verifica dacă în acest caz există autoapărare”, a declarat procurorul principal, Anne Leiding. „Nu știm cine a început, cine este agresorul”, a continuat procurorul.

O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat vineri, 22 aprilie: „Fondul este încă neclar. Bărbatul era cetățean român, femeia este de naționalitate germană”.

Ofițerii echipei de omucideri au preluat controlul și continuă să strângă informații.