sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Român ucis în Marea Britanie de o șoferiță care a fugit de la locul accidentului. Florin avea numai 38 de ani

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 25 iunie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Loislane Annon, o cetățeană britanică în vârstă de 34 de ani, care a accidentat mortal cu mașina în aprilie anul trecut la Londra un bărbat român, a fost condamnată la cinci ani și jumătate de închisoare de către Tribunalul Croydon Crown din Londra, informează Poliția Metropolitană din Londra pe site-ul oficial al instituției.

Loislane Annon, 34 de ani, acuzată de uciderea unui cetățean român din Londra. Foto: Metropolitan Police London

Vasile-Florin Olteanu, în vârstă de 38 de ani, se afla în drum spre serviciu când a fost lovit de BMW-ul de culoare neagră al acuzatei, pe Portland Road, South Norwood, la ora 7:30, pe 14 aprilie 2020. În ciuda eforturilor serviciilor medicale de urgență sosite la locul accidentului, nu s-a mai putut face nimic pentru bietul nostru conațional.

Vasile Florin Olteanu, mort la 38 de ani în urma unui grav accident rutier în Marea Britanie. Foto: mylondon.news

Florin, descris de cei dragi ca un iubit fiu și frate, se angajase în traversarea străzii când femeia britanică, care conducea cu o viteză dublă peste limita legală, l-a lovit în plin și i-a provocat răni care i-au fost fatale românului nostru.

Annon a fugit de la locul faptei înainte de sosirea poliției și a abandonat apoi BMW-ul în apropierea locuinței sale. Ea a fost arestată ulterior și pusă sub acuzare, în urma unei anchete efectuate de ofițerii de la Comandamentul pentru Poliția Drumurilor și Transportului, al Poliției Metropolitane din Londra.

„Nu pot exprima în cuvinte cât de greu mi-a fost să aflu de moartea lui. Eu trăiam singură în România, cu copiii mei, în timp ce el ne trimitea bani. Oricine l-a cunoscut ar fi de acord că a fost un om bun. A venit la Londra pentru a face carieră, ca să-mi poată trimite bani și să scot copiii din sat”, a declarat sora lui Florin, citată de publicația locală My London.

Vineri, 24 iunie, Loislane Annon din London Road, Croydon, a pledat vinovată la Tribunalul Croydon Crown pentru că a provocat moartea unui om prin conducere imprudentă. De asemenea, i-a fost interzis dreptul de a conduce timp de opt ani.