miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă arestată în Irlanda pentru cerșetorie. Plecase cu fiul ei în căutarea unui loc de muncă după moartea soțului

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - marți, 15 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Ana Călin, o femeie de naționalitate română în vârstă de 53 de ani, a fost audiată luni, 14 noiembrie 2022, la Tribunalul din orașul irlandez Letterkenny (comitatul Donegal), după ce a fost arestată în timpul slujbei de la ora 10:00, care a avut loc în ziua precedentă la Catedrala Sf. Eunan din localitate.

Conaționala noastră s-a prezentat la instituția juridică situată pe Sentry Road la ora 10:35, în fața judecătoarei Eiteain Cunningham, sub acuzația de cerșetorie în temeiul secțiunii 2 din Legea privind justiția penală.

Polițista Melissa Browne a declarat instanței că Gardai (poliția irlandeză) a primit anterior o serie de plângeri cu privire la o femeie care cerșea pe aleea din afara catedralei.

În momentul când au ajuns, polițiștii au găsit-o pe Ana stând pe un sac de dormit, cu un pahar de hârtie în mână și ceva mărunțiș în el. Browne a precizat că acuzata nu deranja trecătorii. Românca a fost arestată și dusă la secția de poliție din  Letterkenny, unde a fost pusă sub acuzație, dar nu a fost reținută.

Rory O’Brien, avocatul acuzatei, a spus că clienta sa a sosit în Irlanda abia în urmă cu trei săptămâni, după ce soțul ei a murit. Fiul ei venise cu ea în Irlanda în căutarea unui loc de muncă, dar nu au găsit nimic și dormeau ​​în condiții rele.

Avocatul a subliniat faptul că clienta sa nu supăra oamenii din exteriorul catedralei. El a adăugat: „Nu deranja sau enerva pe nimeni. Pur și simplu stătea așezată în afara bisericii, căutând ajutorul unor buni creștini”.

O’Brien a dezvăluit că Ana intenționează să se întoarcă în România cât mai curând posibil, dar se află într-o situație financiară dificilă.

„Nu are venituri și vrea să se întoarcă în România”, a adăugat el. Judecătoarea Cunnningham a spus că va monitoriza cazul și l-a amânat până pe 23 ianuarie anul viitor.

Ea a eliberat-o pe conaționala noastră pe cauțiune, conform unui acord conform căruia Ana a promis că va furniza o adresă adecvată în termen de patru săptămâni.