luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


O româncă bolnavă psihic lucra ca îngrijitoare în străinătate. A bătut-o crunt pe bătrâna asistată

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 13 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Sofia T., o îngrijitoare cu cetățenie română, în vârstă de 54 de ani, a bătut-o sever, a mușcat-o și a sugrumat-o pe Maria H., în vârstă de 94 de ani, domiciliată în orașul german Schwabach (Bavaria) pe 13 aprilie 2021. Fapta asistentei a fost inexplicabilă până zilele trecute, dar acum totul a fost elucidat. Îngrijitoarea se pare că suferă de o tulburare psihică patologică, precizează Nord Bayern.

Crime și conspirații, Sfântul Graal și Templierii, frății secrete, ritualuri și simboluri – descrise în romanul de mister și ficțiune scris de Dan Brown „Codul lui Da Vinci”, precum și Sfântul Ștefan ca martir al creștinismului, inteligența artificială și fenomenele de telepatie – toate acestea sunt amestecate haotic în mintea femeii. Așa o descrie psihiatrul criminalist Michael Wörthmüller.

Deși aceasta este audiată încă de la începutul lunii februarie la Camera a 2-a Penală a Tribunalului Regional Nürnberg-Fürth, faptul că inculpata pare a suferi de o tulburare psihică patologică a fost observat abia acum, deoarece până de curând ea a tăcut în mare măsură.

Recent, Sofia T. i-a dezvăluit expertului instanței germane că pe 13 aprilie 2021 a avut senzația că trebuie să lupte pentru propria ei viață. În plus, ea a explicat că victima i-ar fi cerut ajutorul telepatic, că a fost conectată cu pacienta sa într-un mod neobișnuit, astfel încât a putut simți că Maria H. dorește să moară.

Asistenta locuise sub același acoperiș cu femeia în vârstă care i-a fost încredințată, ca parte a serviciului de îngrijire la domiciliu 24 din 24. Vecinul de alături a putut auzi cum bătrâna plângea pe 13 aprilie 2021, în jurul orei 7:00 dimineața.

Sofia T. i-a spus psihiatrului că a apăsat pe pieptul pacientei sale și apoi a văzut sânge, dar nu știa să povestească exact ce s-a întâmplat.

În jurul prânzului, fiul bătrânei a venit în vizită și a fost șocat. Mama lui stătea întinsă și plângea pe patul ei, pe jumătate dezbrăcată. Era plină de sânge, pielea îi era sfâșiată pe o mână, pe gât, iar pe partea superioară a corpului se vedeau leziuni ale pielii pe suprafețe mari. În spital, medicii au ajutat-o cât au putut, dar bătrâna își pierduse curajul de a mai trăi.

Astfel, la începutul lunii mai, bătrâna Maria H. a decedat, iar de atunci asistenta sa a fost internată în secția de psihiatrie. Sofia T. este licențiată în economie dar la Schwabach, femeia, cu cetățenie română și de origine maghiară, s-a confruntat zilnic cu boala, suferința și moartea.

Oare de ce a dezvăluit atât de târziu ce se întâmplă în sufletul ei? Nimeni nu poate ști. Până în prezent, ea a avut doi translatori alături de ea, unul pentru limba română și altul pentru limba maghiară dar numai în limba maternă, cea maghiară, a făcut ultimele mărturisiri.

Instanța intenționează să audieze rudele Sofiei T. ca și martori, pentru a se convinge că femeia este într-adevăr bolnavă psihic. În următoarele câteva săptămâni ea va continua să fie ținută sub observație de medicii psihiatri. În cazul în care capacitatea ei de înțelegere ar fi atât de afectată încât nu s-ar putea controla, femeia nu ar mai fi considerată vinovată din punct de vedere penal.