duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


O româncă circula prin Austria cu copilul de 2 ani în mașină și butona telefonul. Femeia nu avea nici mașina înmatriculată

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 31 mai 2022 Etichete: , , , , , ,

În dimineața zilei de marți, 31 mai 2022, o femeie de naționalitate română și în vârstă de 25 de ani, conducea prin orașul austriac Graz (Steiermark) un autoturism care avea nu mai puțin de șapte defecțiuni tehnice, dar și multe nereguli în acte. Vehiculul a fost scos imediat de pe carosabil, informează site-ul austriac 5min.at.

Ofițerii de la inspecția poliției de pe Karlauerstrasse au observat în jurul orei 8:00 un autoturism cu numere de înmatriculare românești în intersecția dintre Eggenberger Gurtel și Josef-Huber-Gasse.

Deoarece femeia de la volan, rezidentă în Graz, a fost văzută cum tasta pe telefonul mobil în timpul mersului, mașina sa a fost oprită și supusă unui control. Poliția a observat și un copil de doi ani care nu era asigurat pe bancheta din spate.

În plus, vehiculul prezenta numeroase defecțiuni grave. Printre altele, brațul suspensiei roții din stânga de pe puntea din spate era foarte ruginit, motiv pentru care întreaga suspensie a roții amenința să se rupă în orice moment.

De asemenea, s-a constatat un efect de frânare redus pe puntea din față, deoarece plăcuțele de frânare erau tocite și nu mai făceau contactul corespunzător pe discurile de frână. În final, s-a dovedit că înmatricularea autovehiculului era deja retrasă în România și, prin urmare, nu exista o poliță de asigurare pentru vehiculul respectiv.

Tânăra a declarat că vehiculul îi aparține iubitului ei. Românca a fost denunțată biroului de asistență socială pentru tineri, care a fost contactat ulterior de polițiști.