luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Româncă din Anglia găsită moartă într-un orășel turistic din Franța. Soțul, un bărbat scoțian, suspectat de crimă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 24 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Marina Mădălina Sneddon, o avocată româncă originară din București, dar care trăia de mai mult timp în Anglia alături de soțul ei, un inginer scoțian, a fost găsită moartă într-un apartament din orașul turistic Aix-en-Provence, Franța. Cel care a sunat la numărul de urgență și a anunțat decesul este chiar soțul ei, Craig Sneddon, care susține că a găsit-o moartă la baza scărilor, dar în urma investigațiilor efectuate de polițiștii francezi acesta a fost pus sub arest cu acuzația de crimă.

Mădălina Marina Sneddon. Foto: Facebook/petitmoi86

Apelul la numărul 112 a fost făcut în noaptea de 12 spre 13 iunie, când Craig anunța polițiștii, cuprins de isterie, că soția sa a murit. Trupul ei se afla la baza scărilor dintr-o clădire de pe bulevardul François et Emile Zola unde cei doi soți se pare că aveau un apartament închiriat.

„Cei doi nu s-au mai văzut de săptămâni întregi din cauza restricțiilor de călătorie impuse de pandemia de Coronavirus. S-au întâlnit din nou înainte de acel weekend (13 iunie era sâmbătă – n.r.), după ce soția lui a putut circula din nou din Anglia spre Franța. Au petrecut noaptea de vineri în apartamentul închiriat la ultimul etaj al clădirii, unde se pare că au consumat mult alcool. Vecinii au auzit multă agitație – inclusiv tonuri ridicate și țipete. Acea clădire este de obicei foarte liniștită”, a declarat o sursă din poliția franceză citată de Daily Mail.

Mădălina și soțul ei, Craig. Foto: www.dailymail.co.uk

Potrivit anchetatorilor, atunci când a sunat la numărul de urgență, Craig Sneddon vorbea într-o franceză stâlcită și spunea că soția lui s-a accidentat, dar când personalul medical a ajuns la locul faptei, au găsit-o pe Mădălina moartă.

„Paramedicii au devenit suspicioși imediat și detectivii au izolat scena crimei. Suspectul a spus că a descoperit cadavrul când s-a trezit și că nu-și putea aminti prea multe fiindcă în seara precedentă băuse”, au mai precizat anchetatorii francezi.

În cursul zilei de luni, 15 iunie, a fost efectuată autopsia asupra trupului neînsuflețit al Mădălinei, iar concluzia medicului legist a fost că rănile suferite de conaționala noastră erau incompatibile cu o cădere accidentală. Craig Sneddon a fost pus sub arest preventiv, acesta fiind anchetat acum de autoritățile franceze pentru crimă. Vineri, 26 iunie 2020, acesta va apărea în fața unui judecător care, în urma unei analize a dovezilor adunate, va decide dacă să-l trimită în judecată sau nu. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul scoțian riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 30 de ani.

Între timp, familia Mădălinei încearcă acum să-i aducă trupul fără viață în România pentru înmormântare, iar prietenii și colegii româncei noastre au organizat o strângere de fonduri pe Go Fund Me în acest scop.

„Mădălina a fost luată de lângă noi prea repede, pe data de 13 iunie 2020 în Aix-en-Provence, în circumstanțe pe care poliția franceză le investighează încă. Această pierdere este extrem de greu de acceptat pentru noi. Ne va lipsi chipul ei dulce, energia și pofta ei de viață. Îi va fi simțită lipsa în foarte multe locuri din lume. Vă rugăm să ajutați familia Mădălinei cu repatrierea în România, înmormântarea, costurile administrative și legale din Franța. Ajutați-i familia să o poată plânge și să-i ofere Mădălinei comemorarea pe care o merită”, au scris prietenii pe pagina strângerii de fonduri.

„Noi, prietenii Mădălinei și foștii colegi, susținem familia prin această strângere de fonduri publică. După închiderea campaniei, care va avea loc pe 8 iulie 2020 la ora 18:00, ora Franței, vom transfera suma adunată către tatăl Mădălinei pentru ca el să poată acoperi aceste cheltuieli”, se mai arată în textul prietenilor.