duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Româncă din Austria ucisă de soț din gelozie sub ochii copilului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

O femeie româncă stabilită alături de familia ei de mulți ani în localitatea austriacă Ybbs ad Donau a fost ucisă de soțul ei în seara zilei de 15 ianuarie 2020, sub privirile neputincioase ale fiului lor. Motivul crimei pare a fi gelozia bărbatului care ar fi descoperit niște conversații suspecte ale femeii pe rețelele de socializare.

Gabriela P., 42 de ani. Foto: oe24.at

Conform celor relatate de ziarul Heute, Gabriela P. (42 de ani) și Nicolae T. (50 de ani) erau căsătoriți de mulți ani și locuiau în orașul austriac menționat mai sus împreună cu fiul lor de 16 ani, dar și cu fiica bărbatului, în vârstă de 18 ani, pe care o avea dintr-o relație precedentă. În seara zilei de miercuri, când Gabriela se pare că îl tundea pe fiul lor în subsolul casei, bărbatul a avut o criză de gelozie și i-a cerut soției să recunoască faptul că are o relație.

Nicolae P., 50 de ani. Foto: oe24.at

Nicolae se pare că suspecta de mult timp că partenera sa are o relație cu un coleg de muncă și ar fi descoperit chiar și o conversație suspectă pe Facebook între soția lui și celălalt bărbat. Gabriela se pare că i-a răspuns în mod provocator bărbatului, deși nu se știe dacă a vorbit serios sau doar a glumit, spunându-i că „asta ar fi trebuit să-ți fie clar de mai mult timp”. Nicolae și-a pierdut atunci cumpătul, a îmbrâncit-o pe femeie și apoi a luat un cuțit cu care a înjunghiat-o în gât.

„Nu se știe de câte ori a înjunghiat-o, ci doar că a fost în zona gâtului”, a declarat avocata lui Nicolae, Astrid Wagner care alături de avocatul Florian Höllwarth vor încerca să convingă instanța că a fost omor prin imprudență pentru a obține o pedeapsă cât mai mică pentru bărbatul român (între 5 și 10 ani de închisoare).

Crima a avut loc sub ochii fiului de 16 ani al cuplului care a sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutor pentru mama sa. Din păcate, personalul medical nu a mai putut face nimic pentru a salva-o pe Gabriela, care și-a pierdut viața din cauza sângerării abundente provocată de înjunghiere.

Poliția la casa unde a avut loc crima. Foto: heute.at

Bărbatul a fost pus sub arest și condus apoi la penitenciarul St. Pölten în așteptarea procesului.