joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă din Germania sechestrată într-un apartament, bătută și violată cu brutalitate de doi bărbați

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 9 aprilie 2022 Etichete: , ,

Doi bărbați în vârstă de 41 și respectiv 44 de ani, rezidenți în localitatea germană Büren (districtul Paderborn din landul Renania de Nord-Westfalia), sunt acuzați că au sechestrat, bătut și violat în mod repetat o tânără de naționalitate română, în vârstă de 29 de ani, în apartamentul unuia dintre ei, în octombrie 2021.

Victima a lipsit la audierile preliminare care au avut loc vineri, 8 aprilie, la Tribunalul Paderborn, deoarece se afla în drum spre țara sa natală. Vizibil emoționată, femeia i-a explicat la telefon judecătorului, care a prezidat prima parte a procesului, că este foarte speriată și se teme că va trebui să retrăiască groaznicele evenimente prin care a trecut.

Cei doi bărbați n-au rostit niciun cuvânt la acuzațiile procurorului. Ei trebuie să răspundă, printre altele, pentru viol și vătămare corporală intenționată. Pentru victimă, faptele petrecute au însemnat un adevărat martiriu.

Potrivit rechizitoriului, victima se mutase temporar la unul dintre cei doi acuzați în luna octombrie a anului trecut. Încă din prima seară, bărbatul de 41 de ani i-ar fi cerut femeii să se culce cu el. Când aceasta l-a refuzat, el ar fi lovit-o de mai multe ori și apoi ar fi violat-o.

Puțin mai târziu, o încercare de evadare a femeii din apartament a eșuat. Conform aceluiași rechizitoriu, bărbatul de 41 de ani a oprit și a tras femeia înapoi în locuința sa.

Sub amenințarea unui cuțit, un al doilea viol ar fi avut loc la scurt timp după aceea. Potrivit acuzațiilor procurorului, bărbatul ar fi mers la cumpărături după ce a închis victima în apartament. Ulterior, s-ar fi întors cu al doilea inculpat care, la rândul său, ar fi bătut-o și violat-o pe femeie.

Într-un moment de neatenție al agresorilor, victima a reușit să sune la poliție. Procesul va continua la data de 26 aprilie. Un verdict este așteptat la jumătatea lunii mai.