miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă din Marea Britanie, anunțată de doctori că mai are maxim 6 luni de trăit. „Este o sentință la moarte”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 9 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Beatrice Pădure, o tânără româncă în vârstă de 30 de ani din cartierul Kensington, în capitala Marii Britanii, se confruntă cu o provocare majoră în lupta ei cu Glioblastomul, o formă agresivă de cancer cerebral.

Beatrice, înainte și după a fi diagnosticată cu cancer. Sursă foto: londonnewsonline.co.uk.

Diagnosticat în februarie 2022, conform London News Online, ea este una dintre cele aproximativ 3.300 de persoane afectate anual în Marea Britanie de această boală.

Din nefericire, după opt luni de tratamente epuizante la Spitalul Charing Cross, medicii au declarat că nu mai pot face nimic pentru ea, oferindu-i un prognostic sumbru de patru până la șase luni de viață.

Valery Siniakovich, prietena ei, în vârstă de 37 de ani, de asemenea rezidentă în cartierul Kensington, a aflat despre situația gravă a lui Beatrice în aprilie 2022.

„O cunosc de mulți ani și știam că este o sentință la moarte. Nu am putut dormi zile în șir”, a mărturisit Valery.

Beatrice, care locuiește în Londra de 10 ani, are majoritatea familiei în România. Mama sa, Mihaela Pădure, în vârstă de 54 de ani, este cea care îi este alături în aceste momente groaznice, ea lăsând locul de muncă de badantă din Italia și mutându-se în Marea Britanie pentru a-i fi aproape fiicei sale.

Beatrice Pădure în extrema stângă, lângă sora sa, iar mama ei, Michaela, în extrema dreaptă. Sursă foto: londonnewsonline.co.uk.

În căutarea unei soluții, Valery a dus-o pe Beatrice la alți doi oncologi. Unul dintre acești medici a sugerat efectuarea unui test genetic special, Tempus, care analizează tumorile cerebrale pentru mutații genetice. Testul, a cărui analiză durează aproximativ o lună și costă 5.000 de lire sterline, este trimis în SUA.

„Dacă testul Tempus arată ceva util, atunci se poate aplica un tratament special țintit care ar putea oferi o ‘extensie profundă a vieții'”, a explicat Valery.

Costul tratamentului, dacă se identifică o mutație, este de 10.000 de lire sterline la fiecare trei săptămâni. Pentru a susține financiar acest demers, a fost creată o pagină GoFundMe.

„Aceasta este ultima noastră speranță. Până acum am strâns doar puțin peste 3.000 de lire sterline, insuficiente chiar și pentru testul Tempus. Este nu doar pentru Beatrice, ci poate fi ceva revoluționar pentru societate”, a adăugat Valery.

Cei interesați să contribuie pot accesa pagina GoFundMe la următorul link: https://gofund.me/c676ae81.