sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


O româncă din Spania a vândut cu 3.800 de euro o mașină inexistentă. A încasat banii de la client și a dispărut

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - miercuri, 22 iunie 2022 Etichete: , , , , ,

Presupusul autor al unei infracțiuni de fraudă, în valoare de 3.800 de euro, pentru vânzarea unui vehicul second-hand prin intermediul rețelei de socializare Facebook, a fost identificat de Poliția Națională din Spania în persoana unei femei de naționalitate română, în vârstă de 38 de ani, rezidentă în Almeria (comunitatea autonomă Andaluzia).

Ancheta a demarat în prima jumătate a lunii octombrie 2021, ca urmare a depunerii unei plângeri la secția de poliție din Logrono (comunitatea autonomă La Rioja). Victima preciza că în data de 11 octombrie 2021 a observat un anunț de vânzare a unui autoturism la mâna a doua, publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

Atrasă de ofertă, victima l-a contactat pe vânzătorul fictiv prin e-mail, acceptând să achiziționeze respectivul vehicul second-hand. După ce au ajuns la un acord comun asupra prețului, la două zile după primul contact, cumpărătorul a efectuat un transfer de bani pentru prețul convenit, precum și trimiterea documentației solicitate de vânzător.

În aceeași zi, presupusul vânzător i-a trimis prin e-mail factura tranzacției și a specificat cumpărătorului faptul că va primi vehiculul chiar a doua zi, dar acesta nu a mai putut fi contactat sub nicio formă după aceea. Ulterior, s-a descoperit că vânzătorul a simulat procesul de vânzare-cumpărare cu ajutorul unor documente false.

Grupul de Infracțiuni Tehnologice al Poliției Judiciare din cadrul Cartierului General al Poliției din La Rioja a reușit să depisteze vânzătorul escroc în persoana unei femei de naționalitate română. Polițiștii continuă cercetările pentru a clarifica și alte cazuri în care suspecta ar fi putut înșela și alți cumpărători de bună credință.