duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Româncă din străinătate forțată de fostul concubin să semneze un contract prin care trebuia să-i plătească 10.000 de euro

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 19 martie 2022 Etichete: , , ,

Un bărbat de naționalitate bosniacă, în vârstă de 43 de ani și rezident în orașul Linz (Austria Superioară) a fost arestat joi, 17 martie, de poliția locală.

Acesta a solicitat necuvenit 10.000 de euro de la fosta sa concubină, o femeie de naționalitate română în vârstă de 30 de ani, pe care a forțat-o să semneze un contract. Iar când conaționala noastră a fugit, bosniacul a șantajat-o prin amenințări asupra rudelor acesteia.

În toamna anului trecut, potrivit poliției austriece, bărbatul și-a forțat prin amenințări și violență fosta concubină să semneze un contract întocmit de el, și i-a cerut femeii 10.000 de euro pentru ceea ce considera a fi cheltuielile suportate de el în comun, în timpul concubinajului.

Iar când românca a plecat din Austria, la scurt timp după aceea, bosniacul a început să amenințe cunoștințele și rudele fostei sale partenere. Acesta a ajuns să o șantajeze, spunându-i că o va ucide atât pe mama, cât și pe fratele femeii, dacă nu-i dă banii solicitați.

Din cauza agresiunii și violenței tot mai mari arătate de bosniac, parchetul din Linz a aprobat o percheziție la domiciliul acestuia și un mandat de arestare pe numele său. Joi, în jurul orei 16:00, agresorul a fost arestat și dus ulterior la închisoarea din Linz.

În timpul percheziției efectuate la domiciliul bosniacului, a fost găsit un baston telescopic, o armă interzisă în Austria, care a fost confiscată. Împotriva bărbatului a fost pronunțată o interdicție temporară a posesiei armelor de orice fel.