luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Româncă din străinătate, a ucis intenționat cu mașina un copil și pe mama acestuia. Detalii cutremurătoare

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 26 aprilie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Pe 29 ianuarie, în Villach, Austria, s-a petrecut un incident tragic care a șocat comunitatea. O femeie româncă de 38 de ani, cu studii în arte, i-a omorât intenționat cu mașina pe fiul de 5 ani al fostului ei soț și pe mama copilului. Procurorii au finalizat recent acuzațiile de omor și au dezvăluit detalii incredibile despre caz, relatează Kleine Zeitung.

Ura și gelozia stau la baza faptelor comise de femeia româncă. Aceasta s-a îndrăgostit în 2019 de un bărbat din Villach, pe care l-a cunoscut în timp ce lucra pe un vas de croazieră.

Bărbatul, un membru al echipajului, a fost generos cu ea și i-a făcut multe declarații de dragoste. Cu toate acestea, femeia a avut mereu o problemă cu trecutul partenerului său, care avea un fiu de 5 ani și o fostă iubită în Villach. Ea era extrem de geloasă pe cei doi și considera că prezența copilului era un obstacol în relația lor.

Relația a devenit toxică și a atins punctul culminant în timpul lunii de miere, când cei doi s-au certat atât de tare încât bărbatul s-a întors la Villach, în timp ce femeia a continuat să călătorească singură. După aceste evenimente neplăcute a fost clar că mariajul trebuia anulat. Cu toate acestea, femeia a continuat să se comporte violent cu soțul său, culminând cu un atac fizic în timpul discuției despre anularea căsătoriei.

După despărțire, femeia a început să-l urmărească pe fostul său soț și să-l terorizeze. De exemplu, a efectuat către el 90 de apeluri în două ore și a trimis 300 de e-mailuri în trei zile. În orașul unde locuiau părinții acestuia, ea a distribuit pliante defăimătoare la case și magazine. În cele din urmă, a primit o interdicție de a se mai apropia de bărbat.

Ura femeii a crescut, iar fiul fostului ei soț a devenit centrul atenției sale. Ea a scris lucruri cumplite despre copil, afirmând că nu acceptă faptul că acesta există și că îi dorește moartea.

Pe 29 ianuarie, femeia a călătorit la Villach și a închiriat o cameră. A mers la adresa mamei și a copilului și s-a ascuns cu mașina în apropiere. Când i-a văzut pe cei doi, a accelerat și i-a lovit în mod intenționat, omorându-i pe loc. Limita de viteză în zona respectivă era de 30 km/h, însă expertiza a arătat că femeia a condus cu o viteză între 55 și 65 km/h.

Procuratura cere acum condamnarea femeii pentru dublu asasinat și internarea ei într-un centru terapeutic forenzsic (anterior numit instituție pentru infractori cu tulburări psihice).

Michael Hirm, avocatul femeii, nu a contestat acuzațiile aduse. El a afirmat: „Clienta mea recunoaște în mare parte faptele.” Ea admite că a comis dublul omor, dar neagă că planul a fost pregătit cu mult timp înainte, așa cum susține procuratura. Femeia susține că a mers la Villach pentru a afla unde locuiesc fosta parteneră și copilul, iar când i-a văzut, a acționat impulsiv, lovindu-i cu mașina.

Potrivit unui expert, românca era în deplinătatea facultăților mintale în momentul comiterii faptelor. Până la o condamnare definitivă, prezumția de nevinovăție este în vigoare.