duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


O româncă din UK a adunat un camion plin cu donații pentru copiii ucraineni refugiați în țara noastră

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - miercuri, 27 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Claudia Groze, o femeie de naționalitate română în vârstă de 38 de ani, rezidentă în localitatea Stubbington (Hampshire), situată între mai cunoscutele orașe Sothampton și Portsmouth din regiunea South East a Marii Britanii, își aduce contribuția la ajutorul copiilor ucraineni care au fugit de războiul din țara lor, aceștia fiind găzduiți în orașul ei natal din județul Prahova.

Gestul nobil al Claudiei este relatat de ziarul britanic Daily Echo care precizează că românca a venit în Marea Britanie pentru a obține o diplomă în arhitectură, iar acum lucrează ca manager de depozit la Global ECommerce Experts din Southampton, împreună cu o echipă de colegi dedicați. Tânăra româncă pledează pentru cât mai multe donații, în încercarea de a ajuta cât mai mulți copii.

Claudia și colegii ei. Foto: dailyecho.co.uk

Conaționala noastră va face o călătorie dus-întors de peste 5.200 de kilometri, pentru a se asigura că un camion plin de numeroase bunuri donate de prieteni, familie, colegi și străini, vor ajunge la refugiații ucraineni pe care soarta i-a dus în Prahova.

Claudia a luat legătura cu cunoștințele ei din România și va aduce diverse produse, precum alimente, medicamente, apă plată, produse de curățat, îmbrăcăminte și multe altele, pentru a-i ajuta pe cei peste 400 de orfani și copii despărțiți de părinții lor, veniți din orașul ucrainean Odesa.

„Am fost mereu preocupată de bunăstarea celorlalți, încercând mereu să ajut pe oricine are nevoie și cred că dacă reușesc să fac diferența măcar pentru o singură viață, atunci totul se merită”, a spus românca noastră.

„Era firesc să mă întorc în orașul meu natal pentru a ajuta acolo, deoarece este atât de îngrijorător să văd oameni care au fugit din casele lor, în special copii. Este important ca ei să primească ajutorul de care au nevoie și depinde de oameni ca mine să se întâmple asta, deoarece mă simt suficient de norocoasă să fac asta”, a mai mărturisit ea.

Claudia a angajat un șofer profesionist care să transporte bunurile cu camionul în România, în timp ce ea va zbura și va supraveghea distribuția, asigurându-se că toate produsele ajung la persoanele care au cea mai mare nevoie.

În continuare, conaționala noastră caută să strângă cât mai multe donații, astfel încât ajutorul ei să poată ajunge și mai departe, făcând un apel pentru produse precum alimente, scutece, medicamente, echipamente de igienă, jucării pentru copii, jocuri și orice altceva ar putea fi folositor copiilor.

Persoanele interesate pot trimite donații direct Claudiei, contactând-o la numărul de telefon: 07402452452.