miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă din UK dispărută în ianuarie, găsită moartă pe o plajă. Identificată după 3 luni de zile

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 3 mai 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un cadavru găsit pe o plajă din Marea Britanie a fost identificat luni, 3 mai 2021, de către autoritățile locale, ca fiind cel al unei românce care dispăruse în urmă cu mai bine de trei luni.

Trupul ei fusese găsit la 11 zile după dispariție, dar anchetatorii au reușit să-i stabilească oficial identitatea abia astăzi, scrie publicația locală Daily Record.

Pe data de 30 ianuarie a.c., trupul neînsuflețit al unei tinere femei a fost găsit pe o plajă din localitatea scoțiană Fortrose, lângă un club de golf.

Anchetatorii nu au reușit să identifice victima la acea dată, probabil din cauza gradului avansat de descompunere al corpului, motiv pentru care au făcut public un portret robot al acesteia, făcut pe computer, în speranța că va fi recunoscută.

Portretul robot făcut public de polițiștii scoțieni. Foto: dailyrecord.co.uk

Între timp, la data de 22 martie 2021, rudele unei tinere de naționalitate română, care nu locuiesc în UK, au anunțat dispariția acesteia, nereușind să intre în contact cu ea de ceva timp.

Polițiștii scoțieni au constatat că femeia dispărută, Marilena-Maria Maftei în vârstă de 33 de ani, a fost văzută ultima dată pe Glenurquhart Road din Inverness, la data de 19 ianuarie a.c.

În urma demersurilor făcute de polițiști, împreună cu familia tinerei dispărute, anchetatorii au constatat că trupul neînsuflețit găsit pe plaja di Fortrose este al Marilenei Maftei. Identificarea oficială a fost făcută astăzi, precizează sursa citată.

Marilena-Maria Maftei, 33 de ani, dispărută în UK și găsită moartă după 11 zile pe o plajă. Foto: dailyrecord.co.uk

„Gândurile noastre se îndreaptă către familia și prietenii femeii. Aceștia au fost informați complet de către ofițerii noștri și au cerut să le fie respectat dreptul la intimitate în acest moment. Vreau să profit de ocazie pentru a le mulțumi tuturor celor care au contribuit cu informații sau au ajutat cu ancheta în orice mod, în aceste săptămâni de când a fost găsită moartă”, a declarat Detectivul Inspector Craig Still.

Anchetatorii consideră că decesul conaționalei noastre nu a avut loc în circumstanțe suspecte, iar cazul a fost înaintat către procurori pentru ulterioare verificări.