marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


O româncă a dormit 17 zile într-un aeroport din Spania, pe o canapea. A refuzat orice ajutor

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - marți, 30 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Dana, o femeie de naționalitate română, care s-a cazat practic pe o canapea din aeroportul Foronda, din localitatea Vitoria (Spania), a părăsit terminalul după 17 zile. Deocamdată nu se știe dacă a luat decizia de a părăsi și Vitoria, deși martorii oculari susțin că au văzut-o înnoptând în parcarea de lângă aeroport în ultimele trei zile.

Deși această indicație nu oferă indicii clare cu privire la care va fi următoarea sa destinație, aceleași surse au dovezi că luni s-a apropiat de orașul Lopidana, la șapte kilometri distanță de aerodrom. Pe rețelele sale de socializare – unde are o evidență a țărilor pe care le-a vizitat – Spania a rămas ultima destinație.

Dana a aterizat în Țara Bascilor pe data de 11 mai, cu câinele ei și două cărucioare de bagaje pline. După cum a aflat EL CORREO,  Dana este o româncă în vârstă de 40 de ani, care se definește pe rețelele de socializare drept „antrenor spiritual”. Ea mai spune despre sine că a fost „consilier diplomatic pe probleme politico-militare” în România, până în urmă cu cinci ani și că a trecut „granița în Ungaria pe 17 martie 2023 pentru a rupe sclavia”.

Sursa foto: El Correo

Cu toate acestea, în niciun moment nu a existat o versiune clară a sosirii ei în capitala Álava. Nici despre motivul pentru care a refuzat, până acum, să se mute din aeroportul Foronda. Angajații aeroportului au spus că Dana a furnizat „versiuni diverse”. La rândul său, AENA (Aeroporturile Spaniole și Navigația Aeriană S.A) a susținut referitor la această poveste că „nimeni nu poate fi dat afară dintr-un spațiu public” și a sesizat cazul la Serviciile Sociale. Femeia a respins în repetate rânduri ajutorul pentru că este „în tranzit”.

Până când și-a schimbat locația, personalul aeroportului, precum și Garda Civilă, au menținut legătura cu ea și i-au oferit în fiecare zi mâncare, băutură caldă și chiar un zbor plătit, pe care l-a refuzat.

Se pare că Dana și-a făcut o rutină în parcarea terminalului, în ciuda condițiilor dure. Nimeni nu poate nega că aceasta a fost o situație dificilă, atât pentru ea, cât și pentru personalul aeroportului care a încercat să o ajute. Nu se știe de ce a refuzat ajutorul oferit, dar există speculații că poate fi legat de dorința ei de a rămâne independentă sau de a simți că are controlul propriei vieți.

Misterele care înconjoară viața Danei și decizia ei de a trăi într-un aeroport au atras atenția multora, iar situația ei a fost raportată de mai multe organizații media. Cu toate acestea, rămâne de văzut ce va face în continuare și dacă va alege să-și împărtășească povestea cu restul lumii.