duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Româncă găsită moartă în străinătate, într-o casă nelocuită. Avea fața lovită puternic și plină de sânge

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 31 august 2022 Etichete: , , , ,

Cadavrul unei femei de naționalitate română, cu vârsta estimată între 50 și 55 de ani, a fost descoperit marți, 30 august 2022, într-o proprietate vacantă din Nicosia, capitala Ciprului. Poliția suspectează că este vorba despre o crimă și caută doi bărbați, care ar fi fost văzuți cu românca, unul dintre ei fiind chiar soțul ei, scrie Financial Mirror.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit în jurul orei 16:30 de către un agent imobiliar și o altă persoană, care au mers să inspecteze proprietatea vacantă. Imediat au fost alertate organele de ordine.

Poliția a precizat că femeia a fost găsită cu fața lovită puternic și plină de sânge. „A suferit răni la cap cauzate de un obiect ascuțit”, a declarat Andreas Lambrianou, directorul CID (Departamentul Investigații Criminale) Nicosia. Potrivit acestuia, constatările preliminare sugerează că infracțiunea a fost comisă recent în interiorul casei vacante, dar a avertizat că nu se poate confirma dacă victima locuia acolo.

Proprietatea este o casă situată pe strada Atho, în proximitatea aglomeratului bulevard Kennedy din capitala Ciprului. Deși proprietatea nu era locuită, rapoartele poliției spun că era frecventată de persoane descrise drept „fără adăpost”.

Vecinii imobilului au spus că au văzut doi bărbați în respectiva casă. Sursele din poliție au declarat pentru cotidianul Financial Mirror că femeia ar avea între 50 și 55 de ani și ar fi din România, după cum indică unele documente găsite lângă cadavru.

Conform primelor investigații, femeia a suferit răni la cap și pe față. Poliția crede că făptuitorul ar fi lovit-o și ar fi căzut cu capul de colțul unei canapele din cameră. Miercuri, 31 august, a fost efectuată autopsia cadavrului dar nu au fost date alte detalii, pentru a nu afecta bunul mers al anchetei.

Ofițerii CID din Nicosia au recoltat probe ADN pentru a identifica exact victima și pentru a găsi un eventual material genetic ce ar putea aparține agresorului sau agresorilor. De asemenea, au fost luate și amprente digitale din camera unde a fost găsit cadavrul.

Între timp, polițiștii au obținut și imagini de la camerele de supraveghere amplasate în zonă, în speranța de a-i identifica pe cei doi bărbați despre care se spune că ar fi locuit cu victima. Semnalmentele celor doi suspecți au fost trimise către toate punctele de ieșire din Cipru.