joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Româncă în carantină după ce s-a întors din străinătate: „Am primit pilaf nefiert şi carne fiartă. Copilul meu plângea de foame”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Oana Maria Gologan, o româncă întorsă în ţară din Marea Britanie, în ziua de 5 aprilie, s-a plâns pe Facebook de condiţiile pe care va trebui să le suporte în următoarele 14 zile, alături de familia ei. Femeia a fost dusă direct în carantină la Hotelul Flora din Mamaia.

În judeţul Constanţa au fost cazate sute de persoane întoarse din străinătate, în special din Italia, pentru a petrece cele 14 zile de carantină obligatorie, în camere pregătite la hoteluri din Mamaia şi la Sanatoriul Balnear din Techirghiol.

Oana se plânge în mesajul postat pe Facebook de calitatea mâncării, de faptul că nu le răspunde nimeni la recepţia hotelului și că în camere este praf şi mobilier stricat:

„Bună seara! Suntem în carantină la hotel Flora, pentru că am venit din UK! Condiţiile sunt groaznice! Am ajuns 08:30, am fost cazaţi la ora 10:00 ! Am stat într-o sală de aşteptare în care se fuma şi stăteam toţi la grămadă, specific că sunt cu familia şi copilul meu în vârstă de 3 ani! Copilul plângea de foame, am rugat să îmi aducă ceva de mâncare a spus să intram în camere şi vom primi .. am primit la ora 14:00, un pilaf nefiert şi o carne fiarta, voi ataşa poze !

Am sunat la recepţie între timp, să cer mâncare pentru copil .. a spus să aştept 30 de minute, am aşteptam până la 14 .. şi a venit “minunea” a mâncat copilul pâine goală şi l-am culcat! La ora 17 a venit naşa şi mi-a adus pachet în care avem voie doar mezeluri şi iaurturi, tot ce este ambalat şi cumpărat din magazin, nu avem voie mâncare gătită! A spus să sunam la DSP dacă nu ne convin condiţile. Nu suntem băgaţi în seama, sunam la recepţie nu ne raspunde nimeni, dacă ieşim pe hol ne amendează! În condiţile astea cu siguranţă copilul se îmbolnăveşte şi bineînţeles şi noi! Nu ştiu cum o să rezistăm 14 zile în condiţiile astea ! Am venit sănătoşi şi cu siguranţă plecăm bolnavi!”

Situația este dificilă și la Nădlac, unul dintre punctele de trecere a frontierei din vestul țării. O femeie româncă ne-a transmis telefonic că stătea de 24 de ore într-un cort cu alte 30 de persoane așteptând un microbuz care să-i ducă într-un spațiu de carantinare. Fără apă, fără mâncare, fără să poată respecta distanța între persoane, într-o mizerie de nedescris. „Cred că am să mor pe drum, înainte de a ajunge acasă”, ne-a spus ea.

Foto articol: Adevărul

Buna seara ! Suntem in carantina la hotel Flora , pentru ca am venit din uk ! Conditile sunt groaznice ! Am ajuns 08:30…

Posted by Oana Maria Gologan on Sunday, April 5, 2020