miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă în topul celor mai buni avocați din Canada. „Este incredibil de inteligentă și creativă”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Evenimente În evidență Prima pagină Știri - joi, 24 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Simina Ionescu-Mocanu, o tânără avocată de naționalitate română, a fost recompensată marți, 22 noiembrie, cu „Lexpert Rising Stars Award”, premiu care onorează avocații de top din Canada cu vârste sub 40 de ani, în cadrul unui eveniment de gală care a avut loc la complexul de patrimoniu Liberty Grand din Toronto (Ontario), relatează  Toronto Sun.

Pentru tânăra parteneră a firmei de avocatură Burnet, Duckworth & Palmer LLP (BD&P) din Calgary (Alberta), această recunoaștere oglindește nu numai excepționalul său traseu profesional, ci deopotrivă evoluția firmei de avocatură, precum și a provinciei canadiene Alberta, potrivit Toronto Sun.

Simina s-a născut în România și a emigrat împreună cu familia sa în Canada în 1996. Ea lucrează pentru BD&P încă de când era studentă în 2008 și a devenit partener cu drepturi depline în 2018. În timpul carierei, ea a lucrat la dosare care demonstrează fără echivoc supremația firmei de avocatură BD&P în industria energetică a provinciei.

„Pe măsură ce economia localității Alberta se diversifică, mi s-a oferit posibilitatea de a lucra în multe domenii noi, inclusiv agricultură, aviație, tehnologie ecologică, asistență medicală, surse regenerabile de energie și utilități”, a precizat Simina. „Evoluăm ca firmă, la fel cum Alberta continuă să îmbrățișeze atât de multe oportunități noi interesante”, a adăugat conaționala noastră.

Firma de avocatură BD&P este recunoscută pentru disponibilitatea sa de a încuraja noile talente prin asocierea tinerilor avocați cu mentori ai personalului de seniori și de a le oferi o experiență semnificativă în unele dintre cele mai complexe tranzacții ale firmei.

Simina a beneficiat de mentoratul unui partener experimentat al firmei, Kathy Pybus, dar și al partenerului coordonator, Alicia Quesnel, care au lucrat alături de ea la dosare importante, inclusiv într-una dintre cele mai mari tranzacții de finanțare din istoria Canadei.

„Simina este o tânără avocată incredibil de inteligentă și creativă, care a muncit din greu pentru a atinge un nivel de expertiză în care să poată pleda pentru clienți din atât de multe domenii emergente”, a menționat Kathy Pybus.

„Abilitățile ei reflectă pe deplin amploarea și profunzimea cunoștințelor, experienței, camaraderiei și muncii în echipă, care rezultă din colaborarea în diferite etape ale carierei noastre”, a continuat ea, remarcând faptul că întreaga echipă juridică a BD&P este investită în noile oportunități pe care provincia Alberta le îmbrățișează.

„Alberta este cunoscută pentru afacerea sa în domeniul energiei, dar ceea ce a stat întotdeauna la baza ei a fost o pasiune uriașă pentru inovație și pionierat în noile tehnologii. Pe măsură ce acești inovatori trec la surse regenerabile, GNL, hidrogen și rezolvă provocările tehnice ale captării carbonului, acest lucru determină schimbarea atât în ​​economie, cât și în practica noastră. Ne oferă privilegiul de a oferi asistență inovatoare clienților sofisticați care depășesc limitele”, a adăugat Pybus.

Noile moduri de a face afaceri și crearea unor industrii complet noi necesită, de asemenea, abordări și soluții legale tot mai îndrăznețe.

„Ca tânăr profesionist, este incitant să lucrezi cu inovatorii din Alberta în avangarda transformării economice”, mărturisește Simina. „Ne permite să împărtășim optimismul lor. Este o perioadă incredibil de interesantă să lucrăm în domeniul energiei în Canada și să vedem viitorul energetic condus de propriii noștri clienți din Alberta. Nu am avut contacte personale sau de afaceri pentru a începe”, a subliniat Simina. „Canada mi-a oferit oportunități pe care nu cred că le-aș fi putut avea în altă parte. Alberta m-a inspirat cu un sentiment de optimism, iar BD&P mi-a oferit oportunitatea de a-mi dezvolta pe deplin abilitățile. Toți au făcut posibil acest premiu”, a conchis tânăra avocată.