sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă a înșelat cu 67.000 de euro un bătrân din Spania prin metoda escrocheriei sentimentale

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 5 noiembrie 2021 Etichete: , , , , ,

O româncă în vârstă de 33 de ani a înșelat un bătrân spaniol de 87 de ani cu 67.000 de euro, la Torrent, o localitate din zona Valencia. Totul în urma unei „escrocherii sentimentale”, scrie publicația Tododisca. Poliția Națională a arestat-o ​​pe femeie, acuzată de înșelăciune.

Ancheta a început după ce UDEF (Unidad contra la Delincuencia Económica y Fiscal) din Valencia a descoperit că un pensionar în vârstă de 87 de ani a fost victima unei așa-numite „escrocherii amoroase”. O româncă s-ar fi împrietenit cu bătrânul spaniol numai cu interesul de a-i cere bani.

Femeia a primit în mai multe rânduri bani de la pensionar, uneori în numerar, alteori prin transferuri bancare, pe motiv că are diverse probleme de natură economică. Ea i-a spus că are un apartament în România pe care îl va vinde și îi va înapoia sumele datorate. Bineînțeles, nimic din toate astea nu era adevărat.

În cele din urmă, și după numeroase investigații, suspecta a fost arestată la Valencia ca presupusă autoare a unei infracțiuni de înșelăciune. Femeia mai fusese arestată în 2013, pentru o faptă comisă cu același „modus operandi”, în care a reușit să escrocheze o altă persoană, cu suma de 7.500 de euro.

Poliția națională spaniolă atrage atenția asupra acestei metode de înșelăciune și avertizează persoanele în vârstă pentru a nu cădea victime acestor escroci. Sunt adevărate rețele de infractori care folosesc tinere femei cu scopul de a-i face pe pensionari să se îndrăgostească și uneori chiar să se căsătorească cu ele, devenind de multe ori beneficiare în testamentele bătrânilor.

Au fost cazuri în care bătrânii terminau banii și ajungeau să-și vândă proprietățile și bunurile, să-și anuleze fondurile de pensii sau să obțină împrumuturi pentru a satisface nevoile acestor femei.