joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Pățania unei românce care s-a întors din străinătate. A aflat că soțul ei mort în 2019 ar fi „semnat” în 2021 un contract

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - vineri, 21 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

O româncă domiciliată în Gura Humorului a avut parte de o surpriză în momentul în care s-a întors din Germania. Ea a aflat că are un alt furnizor de energie electrică, deşi nu a făcut niciun demers în acest sens. Mai mult decât atât, apărea că soţul ei mort din 2019 ar fi „semnat” în 2021 un nou contract cu un alt furnizor de energie electrică.

Se schimbase fără știrea femeii contractul de furnizare a energiei, iar cel a „semnat” noul contract ar fi fost chiar soţul ei. Problema este însă următoarea: contractul a fost semnat în luna noiembrie 2021, dar bărbatul este mort din 2019.

Conaționala noastră s-a adresat Protecției Consumatorului pentru a contesta actul, informează publicația Vremea Nouă.

Inspectoratul Județean de Poliție Suceava face cercetări pentru a afla cine a semnat contractul respectiv.

ANPC (Autoritatea pentru protecția consumatorilor) a dat amenzi în aceste zile de 645.000 lei furnizorilor de energie din țara noastră. 2,2 milioane de facturi greșite, descoperite la un singur furnizor

Număr uriaș de facturi greșite au fost descoperite de Protecția Consumatorului. Doar la unul dintre furnizori, ANPC a cerut refacerea a peste 2,2 milioane de facturi pentru că nu au fost compensate.