joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă întoarsă din străinătate amendată cu 3 000 de lei pentru că nu a respectat carantina

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - marți, 31 august 2021 Etichete: , , , , , , , ,

O româncă în vârstă de 22 de ani, din Pătrăuți, județul Suceava, care trebuia să fie în carantină la domiciliu după întoarcerea din Olanda, a postat pe Facebook fotografii cu ea la mare, în timp ce acasă o căutau polițiștii pentru a verifica dacă respectă măsura impusă, informează Monitorul de Suceava.

Conform procedurii, polițiștii s-au dus la adresa declarată de Mihaela H., pentru a verifica dacă aceasta respectă măsurile de carantină, după ce tocmai se întorsese din Olanda. Tânăra, însă, nu a fost găsită acasă. În schimb, polițiștii au avut surpriza că descopere pe pagina ei de Facebook poze cu ea la mare.

Drept consecință, Mihaela fost amendată cu suma de 3 000 de lei.

Tânăra a contestat măsura, prezentând un document de suspendare a carantinei emis de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în urma unui test negativ pentru Covid. Însă măsura a fost aplicată din data de 27 august, pe când Mihaela a început să publice pe Facebook fotografii din vacanță începând cu data de 23 august.

Încă de pe 25 august, Mihaela a început să posteze zilnic poze din Constanța și din Mamaia, de pe plaje, din restaurante și de pe o ambarcațiune de agrement. Mai mult, pe 23 august era în București, tot în vacanță.