luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Româncă lăudată de presa din străinătate. A salvat viața unui om și a primit 10.000 de dolari pentru gestul său

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 3 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

Nadia Popovici, o tânără în vârstă de 22 de ani, care locuiește în Canada și este studentă la medicină,  a salvat viața unui bărbat după ce a observat pe gâtul acestuia o aluniță care părea cancerigenă.

Nadia este fan al echipei de hochei Vancouver Canucks, ea i-a salvat viața lui Brian Hamilton, 47 de ani, asistent responsabil de echipament al grupării canadiene, informează The New York Times.

Tânăra se afla la finalul lunii octombrie la meciul pe care Vancouver Canucks îl disputa cu Seattle Kraken și în timp ce se uita la fazele de joc a observat o aluniță care părea cancerigenă pe ceafa lui Brian Hamilton. Măsura aproape doi centimetri și avea o formă neregulată și o culoare roșu-maronie, toate acestea fiind caracteristici ale unei alunițe canceroase.

Pentru a-i atrage atenția asupra situației potențial periculoase, Nadia a scris un mesaj pentru el pe telefon și i l-a arătat la finalul meciului, printr-un panou de plexiglas, informează The New York Times. „M-a scăpat de o moarte lentă. Doctorul mi-a spus că dacă aș fi ignorat alunița încă 4-5 ani, nu aș mai fi putut face nimic.”, a declarat Brian.

Româncă lăudată de presa din străinătate. A salvat viața unui om și a primit 10.000 de euro pentru gestul său

„E posibil ca alunița de pe ceafa ta să fie canceroasă. Te rog, du-te la un medic!”, era mesajul. Brian l-a văzut și a trecut pe lângă ea mai departe.

Inițial, Nadia a crezut că el era conștient deja de pericol, însă se pare că membrul din staff-ul tehnic al echipei Vancouver abia atunci aflase și i-a urmat sfatul. Medicii i-au confirmat că are un melanom malign de tip 2, un tip de cancer de piele care, pentru că a fost depistat repede, a putut fi îndepărtat și tratat cu ușurință.

Brian Hamilton a vrut să îi mulțumească tinerei care i-a atras atenția asupra aluniței, însă nu știa cine este, așa că a demarat o campanie online pentru a da de ea.

Româncă lăudată de presa din străinătate. A salvat viața unui om și a primit 10.000 de euro pentru gestul său

A aflat că e studentă la medicină, așa că i-a oferit o bursă de 10.000 de dolari pentru a-și acoperi o parte din fondurile necesare pentru studii. În plus, la următorul meci în care Vancouver Canucks și Seattle Kraken s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, ea a fost invitat de onoare. I s-a mulțumit print-o proiecție pe tabela de marcaj și a primit aplauzele întregului stadion.