joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Româncă menajeră în Germania acuzată că a furat 10.000 de euro din casa bătrânului la care lucra

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 11 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, este acuzată că a furat din casa unui pensionar în vărstă de 87 de ani, rezident în localitatea germană Ernsgaden (Bavaria), suma de aproximativ 10.000 de euro, informează Pfaffenhofen Today.

La începutul lunii martie, femeia se apropiase de bătrânul bavarez, căruia i-a oferit serviciile ei ca ajutor în treburile casnice. Potrivit polițiștilor din Geisenfeld (Pfaffenhofen), pensionarul a fost de acord și femeia s-a prezentat ulterior de mai multe ori la domiciliul acestuia, pentru a desfășura activitățile convenite.

Serviciile de menajeră oferite de româncă au decurs fără probleme până marți, 5 aprilie, atunci când bătrânul a observat că îi lipsește din casă o sumă considerabilă de bani. Conform anchetei polițiștilor, ar fi vorba despre o sumă de aproape cinci cifre în euro.

Cum bătrânul locuiește singur, prima sa suspiciune a fost îndreptată împotriva menajerei recent angajate, deoarece banii se aflau în încă la locul lor la începutul convenției dintre cei doi. În consecință, acesta a făcut plângere la poliție.

Deoarece femeia nu venea zilnic la locuința bătrânului, polițiștii au stat în așteptarea ei până a doua zi, pe 6 aprilie, potrivit propriilor declarații. În acea zi, femeia a fost confruntată cu acuzațiile pensionarului.

Deși românca a negat furtul, în geanta ei a fost descoperită o monedă rară, în care era încastrat un inel din polimer, monedă bătută în 2016 în serie limitată de monetăria de stat din Baden-Württemberg (Karlsruhe) și care provenea din colecția bătrânului pasionat de numismatică.

Declarația româncei, potrivit căreia a găsit pur și simplu moneda respectivă (în valoare de numai cinci euro) acasă la pensionar în timp ce-i făcea curățenie, nu li s-a părut credibilă anchetatorilor. Drept urmare, s-a dispus efectuarea unei percheziții în apartamentul din Ingolstadt (Bavaria) unde locuia femeia.

În timpul percheziției, nu au fost găsiți nici banii pensionarului și nici alte bunuri ale acestuia. În plus, s-a constatat faptul că românca nu este deloc ușă de biserică din punct de vedere al antecedentelor sale la poliție, astfel încât este considerată suspectă. În prezent, împotriva ei se desfășoară proceduri penale pentru infracțiunea de furt.