luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Româncă moartă de frig în Spania. Femeia dormea într-un parc, alături de soțul ei

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 20 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

O femeie româncă în vârstă de 54 de ani și-a pierdut viața în urma unei furtuni care a afectat estul Spaniei, relatează  Mediafax. Conaționala noastră dormea de mai mult timp împreună cu soțul ei într-un parc din orașul Gandia, localitate situată la 65 km sud de Valencia.

Perechea de români a refuzat cazarea în adăposturile pentru persoane nevoiașe pusă la dispoziție de autoritățile administrației locale și a preferat să își petreacă nopțile într-un parc, deși previziunile meteo nu erau deloc favorabile.

Trupul neînsuflețit al femeii românce a fost descoperit luni dimineață, 20 ianuarie. Cauza decesului a fost stabilită ca fiind hipotermia, iar autoritățile spaniole au transmis că va fi efectuată o autopsie asupra corpului fără viață al conaționalei noastre.

Furtuna denumită „Gloria” afectează în aceste zile estul peninsulei Iberice și Insulele Baleare. Avertizarea de fenomene meteorologice severe, cu potenţial periculos, este valabilă până marți, 21 ianuarie.

Furtuna „Gloria” în Spania. Foto: Murcia Today

În zonele Alicante și Valencia a fost emis Cod Roșu, iar pentru pentru provincia Castellon, comunitatea autonomă Catalonia (Girona, Barcelona și Tarragona), Insulele Baleare și regiunea Murcia, a fost emis Cod Portocaliu de averse de ploaie însoțite de furtuni de intensitate puternică sau foarte puternică, rafale intense de vânt, valuri puternice și, izolat, chiar zăpadă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului României la Castellón de la Plana: +34677842467.