marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Româncă moartă la câteva zile după ce a suferit un accident cu microbuzul în străinătate. Soțul cere să se facă dreptate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 6 iunie 2023 Etichete: , , , , , ,

O femeie din Satu Mare, care se întorcea din Germania, și-a pierdut viața la câteva zile după ce a fost victima unui accident rutier pe o autostradă din Austria, în care a fost implicat microbuzul cu care călătorea spre România.

În ciuda faptului că nu a suferit răni foarte grave și a refuzat să fie internată în spital, după câteva zile ea a murit, suferind unele complicații la care nici nu se aștepta.

Soțul conaționalei noastre se luptă de atunci în instanță pentru a obține dreptate, considerând că decesul a survenit în urma unei răni provocate de accidentul din Austria.

Potrivit informațiilor oferite de PortalSM, accidentul s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 ianuarie 2019, pe autostrada A1, în apropiere de localitatea St. Polten din Austria.

Victima a suferit o fractură la nivelul tibiei stângi, însă a refuzat să fie transportată la spital, spunând că se va trata în România. Starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit rapid însă după întoarcerea în România, iar la data de 10 ianuarie 2019 a decedat din cauza unei tromboze pulmonare ce i-a provocat un stop cardiac.

Într-o declarație făcută în calitate de inculpat, șoferul microbuzului a explicat cum s-a produs accidentul. El a relatat că, în timp ce se deplasa cu aproximativ 110-115 km pe oră, a observat brusc o autoutilitară cu remorcă virând în fața lui.

Șoferul microbuzului a încercat să evite coliziunea, însă nu a reușit și s-a izbit de remorca autoutilitarei.

„Nu s-a putut stabili concret acțiunea sau inacțiunea culpabilă a inculpatului care a contribuit la survenirea decesului victimei,” se precizează în documentele de judecată, în care mai scrie și că nu se poate stabili o legătură de cauzalitate directă sau indirectă între o posibilă încălcare a regulilor de către șofer și decesul femeii.

Victima a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, însă a refuzat transportul la spital, alegând să se întoarcă în România și să se trateze acolo.

„Din suplimentul la raportul de expertiză medico-legală rezultă că internarea numitei în momentul accidentului i-ar fi dat o șansă de supraviețuire.

Nu există date obiective științifice pe baza cărora să se poată afirma cu certitudine că internarea sus-numitei imediat după accident i-ar fi putut salva viața”, mai arată documentele oficiale.

Chiar dacă șoferul microbuzului nu a fost găsit vinovat pentru decesul femeii, soțul ei cere să se facă dreptate.

„A solicitat desființarea soluției de clasare și trimiterea cauzei la procurorul de caz în vederea completării urmăririi penale,” mai arată documentele legale.

În plus, el critică soluția de clasare, susținând că aceasta este rezultatul unei interpretări greșite a probelor și că nu au fost administrate suficiente probe în ceea ce privește dinamica producerii accidentului.

Dosarul se află în prezent în mâinile judecătorilor, iar investigațiile continuă, mai informează sursa citată.