joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă a plecat în străinătate deși avea COVID. Femeia a fost depistată la întoarcerea în țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 15 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

O româncă domiciliată în București, confirmată pozitiv la Covid de două ori și care trebuia să stea în izolare, a plecat în străinătate, într-o excursie. Femeia a fost găsită în baza de date când s-a întors și încerca să intre în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, informează Mediafax.

Deși trebuia să se afle în izolare într-un imobil din București, confirmată cu Covid-19 de două ori într-un interval de 48 de ore, bucureșteanca nu a ținut cont de acest lucru și a plecat împreună cu un membru al familiei în excursia din străinătate pe care probabil deja o programase.

„O femeie în vârstă de 35 de ani, din București s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II pentru a intra în țară, însă, după efectuarea formalităților epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că aceasta figurează în evidențe ca fiind plasată în izolare la domiciliul declarat din București, în urma confirmării infectării cu virusul SARS CoV-2”, au anunțat autoritățile.

Reprezentatul DSP, aflat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a informat Jandarmeria, iar jandarmii au întocmit pe numele femeii, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Actele de sesizare au fost înaintate organelor de Poliție în vederea continuării cercetărilor, au transmis jandarmii.