joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Româncă plecată la muncă în Germania ucisă de soț când s-a întors acasă în concediu. Bărbatul a sunat apoi la 112

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 23 octombrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

O femeie din satul Corni-Albești, județul Vaslui, a fost ucisă de soț în cursul nopții de marți spre miercuri, 23 octombrie 2019. Bărbatul a înjunghiat-o pe femeie de mai multe ori, apoi se pare că a încercat să se sinucidă, dar nu a reușit să meargă până la capăt cu gestul său și a fost nevoit să sune la 112.

Coca și Petru Onilă erau căsătoriți de mulți ani, aveau doi copii împreună și totul părea să meargă bine în viața lor. Băiatul este elev la un liceu în Vaslui, iar fata este studentă la București și pentru a putea plăti studiile copiilor, dar și pentru a putea construi o casă frumoasă, Coca a muncit ani buni în Germania, în timp ce Petru lucra ca șofer pe TIR, spun martorii citați de Vremea Nouă.

Elena Coca și Pentru Onilă. Sursa foto: Facebook

Bărbatul se întorsese din cursă acum mai bine de o săptămână, iar sâmbăta trecută s-a întors și soția lui din străinătate pentru a petrece concediul cu familia. Din păcate, concediul femeii, la fel ca și viața ei, s-au terminat brusc și tragic în cursul nopții trecute după ce Petru a înjunghiat-o de patru ori apoi a încercat să se sinucidă și el. Văzând că nu a reușit să meargă până la capăt cu sinuciderea, bărbatul a decis atunci să sune la 112 pentru a primi ajutor și pentru a sesiza decesul soției.

„În cursul nopţii, prin apel la numărul 112, un bărbat în vârstă de 42 de ani a sesizat decesul unei femei de aceeaşi vârstă. Cercetările în acest caz sunt efectuate sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, a declarat responsabilul cu relaţiile mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Loredana Stavăr citată de Agerpres.

„Ambulanţa TIM a fost solicitată iniţial pentru două persoane, o femeie care a fost găsită decedată şi un bărbat care le-a declarat membrilor echipajului medical că ar fi încercat să se sinucidă”, a precizat totodată și purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Vecinii spun că nu i-au auzit pe cei doi certându-se și nu le vine să creadă că a avut loc o astfel de tragedie. Oamenii s-au strâns în această dimineață în fața magazinului unde Petru și-a făcut cumpărăturile în urmă cu o seară și după părerea lor ar fi vorba de o crimă pasională, la bază fiind gelozia bărbatului.

„Nu ne vine să credem! Coca și Petru au fost mereu doi oameni muncitori, cu doi copii frumoși și acum, după ce au muncit ambii în străinătate și și-au ridicat o casă frumoasă, să ajungă aici? Ea a venit sâmbătă acasă. Avea concediu două săptămâni. El venise de vreo 10 zile, lucra pe un TIR în comunitate. Și din câte am înțeles, urma să plece și el odată cu Coca. Noi nu i-am auzit certându-se. Aseară, când a venit Poliția și am aflat ce s-a întâmplat, am rămas șocată. Pe ea au găsit-o în baie, înjunghiată de patru ori. Pe el l-a luat SMURDUL, pentru că a încercat să se sinucidă”, a spus vecina celor doi.

Cei doi copii ai cuplului nu se aflau acasă în momentul când a avut loc crima, fiind plecați amândoi la școală în Vaslui, respectiv la facultate, la București.