marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Româncă plecată la muncă în străinătate, rămasă pe drumuri. Fiica i-a vândut casa din România și i-a luat toți banii

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - marți, 20 februarie 2024

Viorica, o româncă de 66 de ani, plecată la muncă în Italia, a rămas fără casa din România, după ce fiica sa i-a vândut proprietatea și a cumpărat alta pe numele ei, lăsând-o pe mama sa fără adăpost și fără economiile acumulate o viață întreagă.

Plecată în Italia în 2003 pentru a munci ca îngrijitoare de bătrâni și a-și susține familia după moartea soțului, Viorica a fost trădată de una dintre fiicele sale, care a profitat de încrederea ei.

Situația a devenit publică după ce femeia a povestit întreaga dramă la emisiunea Acces Direct de pe Antena 1.

Viorica, rămasă fără casa din România. Sursa foto: captură video Acces Direct

„Soțul meu a murit în 2001 și în 2003, când am plecat în Italia, fata cea mică intrase la o facultate privată. Lucram ca maistră într-o fabrică de încălțăminte, dar cu un singur salariu după moartea soțului, nu mă descurcam. O muncitoare, fostă colegă cu mine, m-a chemat atunci în Italia, să-mi găsesc și eu de lucru. Așa am plecat în Italia”, a povestit Viorica.

După ce a primit o ofertă pentru apartamentul său din Brașov, Viorica, aflată în Italia la momentul respectiv, i-a făcut o procură fiicei sale mai mici pentru a putea vinde casa.

Fiica a vândut apartamentul pentru 110.000 de euro, cumpărând ulterior o casă în Stupini, lângă Brașov, pe numele ei, nu al mamei.

Femeia, care a aflat târziu despre această înșelăciune, a fost devastată când și-a dat seama că nu mai are nimic în România și că fiica ei a refuzat să-i restituie partea din vânzare.

„Eu am aflat târziu că în România nu mai aveam absolut nimic, că fata a cumpărat altă casă pe numele ei și nu al meu. În 2013 am aflat. Atunci mi-a promis că o să-mi dea partea mea”, a spus Viorica. Dar partea ei nu a mai văzut-o.

Încercările disperate ale Vioricăi de a-și revendica drepturile au fost respinse cu brutalitate de propria fiică, care a agresat-o și i-a spus să părăsească locuința nou cumpărată, în care s-a mutat fiica și familia ei.

Chiar și poliția, chemată la fața locului, nu a intervenit în favoarea mamei. Dezamăgită de sistem și de propriul copil, Viorica a fost nevoită să apeleze la justiție pentru a-și căuta dreptatea.

Povestea ei tristă subliniază riscurile încredințării bunurilor personale și importanța protejării intereselor proprii, chiar și în fața celor mai apropiate persoane.

În prezent, Viorica este găzduită de o familie de români în Italia, continuând să lupte pentru drepturile sale, în timp ce povestea ei servește drept avertisment dureros pentru alții.

DISTRIBUIE