joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă a rămas fără remorcă la TIR pe o autostradă din Austria. Nicio persoană nu a fost rănită

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 24 mai 2022 Etichete: , , , , ,

O femeie de naționalitate română, în vârstă de 46 de ani, conducea un TIR în seara zilei de luni, 23 mai 2022, pe autostrada austriacă A13, între orașul Innsbruck și localitatea Schönberg (Tirol), îndreptându-se către Pasul Brenner (situat la granița Austriei cu Italia).

În jurul orei 21:50, după ieșirea din tunelul Bergisel și din motive încă neclare, remorca vehiculului articulat condus de româncă s-a desprins de capul tractor și a deraiat pe carosabil până când s-a oprit de-a curmezișul drumului. Din fericire, românca nu a pățit nimic.

Autostrada în cauză a fost închisă până la ora 22:45, pe durata lucrărilor de recuperare a remorcii. După cum a anunțat poliția de autostradă responsabilă pe zona Schönberg/Stubaital, cauza este încă neclară, iar autoritățile responsabile sunt implicate în elucidarea acestui eveniment nedorit.

De fapt, în seara respectivă au fost două închideri totale pe autostrada tiroleză în acea zonă. Cu trei ore mai devreme, o altă remorcă, pe care era încărcată o dubă, se răsturnase în zona Schönberg-Galerie a autostrăzii A13.

În ambele situații, traficul a fost deviat. Nu s-au înregistrat persoane rănite și nici nu s-au produs avarii considerabile la carosabilul autostrăzii sau la vehiculele implicate.