joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


O româncă și o italiancă arestate în Spania. Au furat bijuterii, carduri bancare și suma de 10.000 de euro în numerar

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 13 februarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Două femei, una de naționalitate română și cealaltă italiană, în  vârstă de 20 și 28 de ani, au fost arestate joi, 10 februarie, în Valencia de către polițiștii spanioli. Suspecte pentru comiterea unui furt calificat prin efracție, asupra celor două femei au fost găsite bijuterii, carduri bancare, suma de 10.362 de euro în numerar, precum și instrumente specifice forțării ușilor de la intrarea în case.

Conform Las Provincias, era în jurul orei 14:00, când ofițeri în civil ai Poliției Naționale, ce aparțin unui dispozitiv de prevenire a infracțiunilor împotriva proprietății, patrulau în „Centro”. Aceștia au observat două femei părăsind portalul unei clădiri cărând niște genți aparent grele, într-o atitudine extrem de vigilentă.

După ce au efectuat o supraveghere discretă, polițiștii au bănuit că cele două femei nu sunt în regulă, deoarece se uitau continuu înapoi și înaintau cu dificultate din cauza greutății genților pe care le cărau. Inițial, polițiștii au observat că femeile, aflate într-o stare vizibilă de nervozitate, intenționau să părăsească în grabă zona, așa că le-au oprit pentru a verifica conținutul genților.

În urma percheziției, aceștia au depistat peste zece mii de euro, numeroase bijuterii de mare valoare și mai multe cărți de credit, precum și alte carduri de la diverse unități comerciale. În plus, poliția a confiscat numeroase unelte care sunt folosite pentru a forța ușile caselor, cum ar fi: șperacle, șurubelnițe, chei, mănuși, precum și o șosetă ce ar fi fost folosită pentru a a nu lăsa amprente.

Ulterior, cele două femei au început să le ofere polițiștilor versiuni incoerente privind proveniența banilor și a bijuteriilor. La un moment dat, una dintre ele a recunoscut că au pătruns într-o locuință cu ajutorul unui decupaj din plastic (similar cardurilor bancare), folosind tehnica „alunecării” (prin care hoțul glisează decupajul între tocul ușii și încuietoare).

Atât banii în numerar, cât și bijuteriile și obiectele găsite în genți au fost confiscate, iar cele două femei au fost arestate în calitate de suspecte ale unei infracțiuni de tâlhărie prin efracție.

Arestările au fost efectuate în cadrul unei largi operațiuni de poliție, desfășurată în cartierul valencian Centro, pentru combaterea jafurilor comise prin efracție în interiorul locuințelor, pe lângă alte infracțiuni împotriva proprietății. Cele două femei arestate, care aveau antecedente, au fost deferite justiției.