marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Româncă ucisă de iubit în străinătate, bătută cu bâta până la moarte. Bărbatul riscă închisoare pe viață

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 24 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Un român de 28 de ani, care și-a lovit mortal concubina de aceeași naționalitate, în vârstă de 29 de ani, va fi judecat miercuri, 30 noiembrie, la Tribunalul din Klagenfurt (capitala Carintiei) și riscă închisoarea pe viață.

Ziarul austriac Kleine Zeitung relatează faptul că la data de 15 noiembrie 2021, în orașul austriac Villach (Carintia) s-a întâmplat unul dintre cele mai brutale acte de violență petrecute în ultimii ani în landul Carintia.

Deși încă susține că a iubit-o mai mult decât orice pe lume, acuzatul și-a lovit partenera cu o bâtă de lemn până a lăsat-o fără suflare. Ulterior, a urcat trupul femeii în mașina sa, l-a transportat și l-a abandonat pe trotuarul din fața administrației locale din Villac,  în jurul orei 14:50 din acea zi, unde a fost observat de mai mulți trecători. Martorii au alertat imediat serviciile de urgență și au anunțat poliția.

„Când au ajuns oficialii, românul a putut fi găsit la fața locului. Totodată, medicul de urgență care se afla deja acolo a încercat măsuri de resuscitare, dar fără succes”, relata poliția austriacă în urmă cu un an. Bărbatul a fost arestat temporar.

În urma investigațiilor ulterioare, presupusa armă a crimei, o bâtă de lemn lungă de aproximativ un metru, a fost găsită și pusă sub sechestru în zona industrială Villach. De asemenea, s-a aflat faptul că victima și acuzatul au venit împreună din același oraș din România.

Femeia lucra ca prostituată în cartierul „roșu”, iar concubinul îi era și proxenet, în același timp. Ambii trăiau din veniturile câștigate de femeie.

Potrivit lui Constantin-Adrian Nițu, avocatul apărării, cei doi concubini plănuiau chiar să se căsătorească. Se pare că declanșatorul faptei ar fi fost gelozia furioasă a bărbatului.

În ziua tragediei a avut loc o ceartă între cei doi, în urma căreia telefonul mobil al bărbatului a căzut la pământ și s-a spart, ceea ce a însemnat picătura ce a umplut paharul.

Enervat la culme, acuzatul a recunoscut ulterior poliției că și-a pierdut controlul și a început să-și lovească partenera. Potrivit rechizitoriului, bărbatul ar fi aplicat loviturile cu ajutorul a patru obiecte contondente diferite, dar cele cu bâta de lemn au cauzat cele mai grave răni.

Anul trecut, avocatul Nițu a subliniat că acuzatul regretă nespus fapta comisă și că acesta ar fi încercat prin toate mijloacele să salveze victima după comiterea infracțiunii. Programat să fie judecat pe 14 septembrie, procesul a fost amânat pentru 30 noiembrie. Dacă va fi găsit vinovat de crimă, acuzatul riscă închisoare pe viață.

DISTRIBUIE