vineri, 19 iulie 2024
Informația fără granițe


Româncă violată și ucisă în Germania de un bărbat considerat criminal în serie

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 23 martie 2022 Etichete: , , , ,

Bărbatul fără adăpost, în vârstă de 32 de ani, suspectat că a ucis-o în octombrie 2021 pe Luciana P., o femeie de naționalitate română în vârstă de 41 de ani, chiar în propriul său apartament din Krefeld – Germania (landul Renania de Nord-Westfalia), este bănuit că ar fi un criminal în serie, potrivit acuzațiilor care i-au fost aduse de procuratură marți, 22 martie 2022, informează publicația Bild.

Luciana, mamă a unei fetițe de 12 ani, tocmai vorbea la telefon cu o prietenă în fatidica seară de 18 octombrie a anului trecut, când a auzit sunând soneria de la ușa apartamentului. La scurt timp, apelul s-a întrerupt brusc și prietena de la telefon, văzând că nu mai poate lua deloc legătura cu românca, a alertat poliția.

În dimineața zilei de 19 octombrie 2021, Luciana, care lucra ca ajutor de bucătar într-un restaurant din Mannheim, a fost descoperită violată și sugrumată în apartamentul ei situat la etajul trei al unui bloc de locuințe din strada Gaußstraße.

Ușa apartamentului a fost pudrată cu grafit de către criminaliștii poliției, pentru a identifica amprentele digitale și probele ADN, în urma cărora a fost arestat ulterior bărbatul fără adăpost. Acum însă, ies la iveală alte fapte groaznice săvârșite de acesta.

Potrivit procuraturii, el este suspectat că în aceeași seară de 18 octombrie 2021, după ora 23:35, a urmărit o femeie necunoscută de la Gara Centrală Heidelberg până la apartamentul ei din oraș. Acolo se presupune că i-ar fi aplicat victimei mai multe lovituri și a trântit-o la pământ. Abia când un vecin a auzit strigătele de ajutor, bărbatul i-a dat drumul victimei, nu înainte de a-i fura rucsacul.

După doar două zile, pe 20 octombrie 2021, se pare că suspectul a atacat o altă femeie. Potrivit rechizitoriului, acesta s-a apropiat de victima sa din spate, în jurul orei 23:40 în zona pieței Dionysiusplatz și a încercat inițial să-i smulgă geanta de pe umăr. Deoarece victima nu a cedat, se spune că acuzatul a lovit-o de mai multe ori în față cu pumnii, astfel încât i-a învinețit pomeții și articulația maxilarului.

În timpul arestării sale efectuate la Duisburg, pe 24 noiembrie 2021, asupra suspectului s-a găsit telefonul femeii tâlhărite, care i-a fost confiscat. De atunci, bărbatul fără adăpost se află în arestul poliției pentru crimă. Potrivit unui expert medical, se pare că acesta suferă de o boală psihică și, prin urmare, a acționat într-o stare de incapacitate a responsabilității. Motiv pentru care, potrivit procuraturii, se caută internarea sa într-un spital de psihiatrie.