joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Românce constrânse să se prostitueze în Italia și alte țări din Europa de Vest. Erau mințite și manipulate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 17 mai 2022 Etichete: , , , ,

O rețea de proxenetism a fost destructurată de autoritățile din România fiind efectuate 44 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Prahova, Suceava, Olt şi Brăila, pentru prinderea membrilor unei grupări de proxeneţi, care a obţinut peste o jumătate de milion de euro din recrutarea şi plasarea de prostituate în străinătate. 16 persoane vor fi audiate, a anunțat DIICOT într-un comunicat de presă.

Fetele erau racolate din familii sărace, în scopul exploatării lor, prin obligarea la practicarea prostituţiei în România şi în Europa de Vest, respectiv Italia,  Germania, Olanda sau Elveţia.

Tinerelor li se promitea întemeierea unei familii după ce se îndrăgosteau de un membru al grupării respective (metoda loverboy) sau li se promitea obţinerea unor importante sume de bani într-un termen relativ scurt. Odată ajunse în străinătate erau constrânse fizic şi manipulate moral să se prostitueze.

Pentru racolarea clienților erau publicate anunţuri pe anumite site-uri de profil, iar prostituatele au fost cazate în spaţii adecvate desfăşurării acestei activităţi ori au fost transportate de către membrii grupării la locuinţele clienţilor.

Până în prezent au fost identificate 21 de persoane vătămate exploatate în acest caz.

Gruparea a reuşit să obţină aproximativ 500.000 de euro, bani transferaţi din străinătate în România prin intermediul serviciilor internaţionale de transfer monedă ori au fost aduse personal sau de către anumite persoane din anturaj.