sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Români blocați pe un aeroport din Spania. Le-a fost refuzată îmbarcarea deși aveau bilete cumpărate

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 31 iulie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Probleme la îmbarcarea pasagerilor pentru zborul Barcelona – București, de la ora 20:40 de vineri, 30 iulie, operat de compania Wizz Air, când 40 de persoane au rămas la sol deoarece au fost vândute mai multe bilete decât locuri în avion, informează Europa Liberă.

Reprezentanții Wizz Air au declarat că, în urma unor anumite operațiuni de ultim moment, aeronava care în mod normal ar fi trebuit să decoleze a fost înlocuită cu una mai mică, de aici și reducerea numărului de locuri. Oamenii însă aveau bilete cumpărate.

„Ne-au refuzat îmbarcarea, nouă și altor aproximativ 40 de oameni pe motiv că nu sunt suficiente locuri în avion. Nu se cunosc motivele, nici un reprezentant de la Wizz nu a fost prezent. O bătaie de joc”, a declarat vineri seara unul dintre pasageri care călătorea cu soția și cei doi copii.

Compania Wizz Air a transmis a doua zi un email sursei citate prin care a explicat că nu a fost vorba de overbooking, adică de vânzarea de locuri peste numărul celor existente, ci de „schimburi operaționale de ultim moment ale aeronavelor”:

„Din când în când, mai ales într-un context dinamic şi în continuă schimbare, care variază de la restricţii volatile la vârfuri în ceea ce priveşte cererea pe multe rute de vară, s-ar putea întâmpla ca Wizz Air să fie obligată să facă schimburi operaționale de ultim moment ale aeronavelor pentru a menține operațiunile de zbor, așa cum este practica normală în industria aviației. În cazul puțin probabil în care singurul avion disponibil pentru schimb este unul care poate găzdui un număr mai mic de pasageri, unor pasageri li se poate refuza îmbarcarea, lucru pe care Wizz Air îl regretă sincer. Toți pasagerii afectați primesc rambursare integrală sau rezervare la următorul zbor, primesc cazare la hotel și sunt despăgubiți în conformitate cu legislația privind drepturile pasagerilor.

Echipa Wizz Air este conștientă de importanța mobilității în această perioadă, în special după lunga perioadă de restricții din multe țări și face toate eforturile posibile pentru a efectua toate zborurile și pentru a transporta toți pasagerii în siguranță către destinațiile lor preferate. Wizz Air continuă să lucreze pentru a reduce la minimum aceste situații de refuz la îmbarcare și își cere scuze sincer tuturor pasagerilor afectați pentru orice inconvenient cauzat”, spun reprezentanții companiei Wizz Air.

Reamintim că pentru persoanele care sosesc din Spania, la intrarea în România se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 14 zile. Excepțiile le puteți citi aici.