sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Români căutați de poliție în străinătate, au furat obiecte de 25.000 de dolari dintr-un magazin de bijuterii

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 7 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Victor Tibi Sava, de 32 de ani și Arada Ursulescu, de 45 de ani sunt doi cetățeni români pe numele cărora au fost emise mandate de arestare de către poliția orașului american Friendswood (Texas). Ei sunt suspecți în furtul unor obiecte în valoare de 25.000 de dolari dintr-un magazin de bijuterii local, potrivit Galveston County Daily News.

Cu ajutorul unui pont primit pe Facebook și a informațiilor furnizate de camerele de supraveghere din magazin și de la agențiile partenere de aplicare a legii, detectivii americani au reușit să identifice ambii suspecți.

Infracțiunea avut loc în seara zilei de 8 noiembrie, în jurul orei 19:20, în magazinul „Brian’s Jewelry” situat la parterul blocului 3100 de pe FM 528 Road. Cei doi au intrat în magazin aproape de ora închiderii și au cerut să se uite la mai multe articole, inclusiv un ceas Rolex și un lanț cubanez (un colier din metal prețios care simbolizează luxul și bogăția).

După ce au admirat obiectele cerute, un vânzător le-a ambalat pentru cumpărare. Într-un moment în care acesta a fost distras de un alt client, cei doi suspecți au spus că nu dispun de întreaga sumă și că trebuie să meargă la domiciliul lor pentru a lua mai mulți bani, dar că se vor întoarce cu siguranță.

Abia după ce suspecții au părăsit magazinul, vânzătorul a observat că ambalajele pentru cumpărare ale celor două articole de lux erau goale. Valoarea totală a acestora a fost estimată la 25.000 de dolari.

Suspectul Sava mai este cunoscut și sub numele de Victor Tibi Aparaschivei, are o înălțime cuprinsă între 1,90 și 1,95 metri, o constituție solidă și barbișon. Sub șapca pe care o purta în momentul infracțiunii părea să aibă părul lung, vopsit blond.

Suspecta Ursulescu are o înălțime cuprinsă între 1,70 și 1,75 metri, o constituție medie și sub pălăria pe care o purta în timpul furtului, părul lung era vopsit într-o nuanță roșie.

Ambii suspecți fac parte dintr-o organizație criminală românească implicată în crima organizată transnațională și au comis mai multe furturi de bijuterii prin distragerea atenției vânzătorilor în statele americane Texas, California, Colorado, Kansas, precum și în Marea Britanie.

Cei doi români au fost acuzați de furt și la această oră sunt dați în urmărire generală, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Friendswood (un oraș din Texas care face parte din zona metropolitană Houston-The Woodlands-Sugar Lan).