duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


„Români din Diaspora, veniți acasă! Țara voastră are nevoie de voi”, apelul jurnalistului britanic Charlie Ottley

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - joi, 16 noiembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, creatorul filmului documentar „Flavours of Romania”, cunoscut pentru dragostea sa față de țara noastră, a vorbit în cadrul manifestării „Ziua Dobrogei” despre experiența sa de explorare culturală, istorică și gastronomică.

Într-un discurs emoționant, Ottley a îndemnat Diaspora română să se întoarcă în țară, afirmând că România are un potențial enorm. „Am doar două cuvinte pentru Diaspora: veniți acasă! Țara voastră are nevoie de voi”, a spus jurnalistul britanic.

La finalul evenimentului, care a avut loc pe 14 noiembrie, autoritățile locale i-au oferit lui Charlie Ottley un tort în forma României.

Charlie Ottley a renunțat la Marea Britanie pentru o viață de basm în Brașov

Celebrul realizator britanic al seriei de documentare TV despre România, şi poate cel mai mare promotor al ţării noastre peste hotare, ar fi putut trăi în oricare oraş cosmopolit din lume, dar a ales să se stabilească într-un sat micuț de la poalele Munților Carpați.

El a realizat celebrele documentare „Wild Carpathia”, „Wild Danube” şi „Flavours of Romania”.

Charlie Ottley, care a studiat teologia şi filosofia la Universitatea din Bristol, s-a îndrăgostit de frumuseţile României în timp ce filma seria de documentare „Wild Carpathia“, serie ce avea să facă înconjurul lumii.

Susține că în România are tot ce și-ar putea dori și trăiește o viață demnă de paginile unui basm:

„A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată să mă mut în România, iar acum mă trezesc în fiecare dimineaţă şi mă uit la Munţii Carpaţi şi mă ciupesc singur pentru că am senzaţia că visez”, a mărturisit el.