miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Români în Marea Britanie: informații privind statutul de rezident temporar (pre-settled)

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 24 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pune la dispoziția cetățenilor români rezidenți în această țară o serie de informații privind statutul de rezident temporar (pre-settled). Persoanele care dețin acest statut pot rămâne în Regatul Unit încă 5 ani de la data la care l-au obținut.

Pentru a rămâne în Regatul Unit și după acești 5 ani, cei interesați vor trebui să aplice din nou în sistemul EU Settlement Scheme, înainte de expirarea statutului de pre-settled.

„Nu trebuie să așteptați să treacă cei 5 ani, puteți aplica imediat ce deveniți eligibil. Pentru a fi eligibil este necesar să dețineți 5 ani de rezidență continuă. Cei 5 ani sunt socotiți din ziua în care ați ajuns în Regatului Unit, nu din ziua în care vi s-a acordat statutul de pre-settled.

Atenție! Pe parcursul celor 5 ani nu trebuie să fi petrecut mai mult de 6 luni în afara Regatului Unit într-o perioadă de 12 luni fără un motiv întemeiat. În caz contrar eligibilitatea dvs. ar putea fi afectată!”, se menționează pe pagina Facebook a Ambasadei României în Marea Britanie.

Mai multe informații aici.