joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Români dispăruți în Spania, în mod misterios. Familiile nu mai știu nimic de ei

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Fără categorie În evidență Prima pagină Știri - marți, 6 februarie 2024 Etichete: , ,

În ultimii ani, cazurile de cetățeni români dispăruți în Spania au crescut alarmant, lăsând în urmă familii îngrijorate și autorități în căutarea unor răspunsuri.

Printre aceste cazuri, se numără și următorii patru cetățeni, care apar pe site-ul Poliției Române (IGPR) la rubrica persoane dispărute în Spania. Oricine are informații despre ei este rugat să sune la 112 sau să se adreseze Poliției Române:

1. Badea Alin Daniel, 32 de ani

Badea Alin Daniel. Sursa foto: Poliția Română

Originar din Medgidia, județul Constanța, Badea Alin Daniel (născut pe 17 octombrie 1991) a dispărut în circumstanțe misterioase pe teritoriul Spaniei. Cu domiciliul în Poarta Alba, județul Constanța, tânărul de 185 cm înălțime, cu ochii căprui, a lăsat în urmă multe întrebări fără răspuns.

2. Ceplinschi Dumitru Cătălin, 44 de ani

Ceplinschi Dumitru Cătălin. Sursa foto: Poliția Română

Ceplinschi Dumitru Cătălin, născut pe 7 mai 1980 în Botoșani, este un alt cetățean român a cărui dispariție a stârnit îngrijorare.

Acesta, domiciliat în Prisacani, județul Botoșani, a plecat la muncă în Spania la începutul lunii aprilie 2023. După o săptămână de la sosire, a contactat-o pe mama sa, informând-o că este bine și că muncește, însă de atunci nu a mai dat niciun semn de viață.

Semnalmentele sale includ o înălțime de 180 cm, greutate de 70 kg, păr șaten și ochi căprui.

3. Boacna Gheorghe, 38 de ani

Boacna Gheorghe. Sursa foto: Poliția Română

Boacna Gheorghe, născut pe 6 septembrie 1985 în Galați, a dispărut din Valencia, Spania, în luna august 2023.

Plecat voluntar de la domiciliul său, acesta a întrerupt orice formă de legătură cu familia sa, lăsând în urmă multe semne de întrebare cu privire la motivele și circumstanțele dispariției sale.

4. Hidi Ida

Hidi Ida. Sursa foto: Poliția Română

Hidi Ida, cu data nașterii pe 14 aprilie 1969 în Târnăveni, județul Mureș, a dispărut în luna noiembrie 2022, în Ourense, Spania.

Domiciliată în Gănești, județul Mureș, Ida are o înălțime de 170 cm și o greutate de aproximativ 60 kg, cu păr șaten și ochi căprui. Dispariția sa a adăugat un alt caz misterios pe lista celor nerezolvate de autorități.

Aceste cazuri de dispariție nu sunt doar statistici; ele reprezintă drame personale și familiale profunde

Autoritățile române și spaniole colaborează pentru a reuni aceste persoane dispărute cu familiile lor. Orice informație care ar putea contribui la soluționarea cazurilor prezentate este de o importanță vitală și trebuie comunicată autorităților competente.