joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Români în străinătate: Alexandru, de la șofer la om de afaceri. „Numărul clienților noștri este în creștere”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - luni, 24 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , , , ,

Alexandru Căldăraru, un român în vârstă de 37 de ani, care cu doar câteva luni în urmă lucra ca șofer Uber în Belfast (Irlanda de Nord), conduce acum afacerile firmei „Mr. Jeff”, o franciză globală de servicii de spălătorie care și-a deschis la începutul acestui an primul său magazin din Marea Britanie chiar în capitala nord-irlandeză, relatează Belfast Live.

Alexandru s-a mutat definitiv aici în urmă cu șapte ani, atunci când viitoarea sa soție, Georgiana, și-a găsit o slujbă de asistentă medicală. Născut și crescut în București, el a vizitat pentru prima dată Irlanda de Nord în anul 2011, când a călătorit să viziteze un prieten care locuia în Newry.

„Citisem despre istoria locului înainte de a veni aici, deoarece întotdeauna îmi place să cunosc contextul despre locurile pe care le vizitez”, a precizat Alexandru pentru Belfast Live.

„Am lucrat în domeniul sportului pe timpul când încă locuiam în București, fiind licențiat în educație fizică și apoi am petrecut opt ​​ani lucrând în vânzări pentru diferite companii. Georgiana și cu mine ne-am mutat în Irlanda de Nord în 2015, după ce ea a obținut un contract pentru a fi asistentă în Belfast și ne-am stabilit în Bangor. Viața în Irlanda de Nord a fost bună pentru noi de atunci și, în general, oamenii au fost prietenoși și primitori dar, desigur, nicăieri nu este perfect”.

Alexandru a adăugat: „Pe atunci nu locuiau foarte mulți români aici, în comparație cu acum. De atunci, a fost creată Comunitatea Interculturală Română din Belfast, care organizează periodic evenimente în care să ne întâlnim cu alți conaționali și asta este foarte plăcut. Bineînțeles că ne este dor de familia și prietenii noștri din România și încercăm să-i vedem cât de des putem. Părinții noștri au venit și ei să ne viziteze aici, în Irlanda de Nord, de câteva ori și le plac toate spațiile verzi și obiectivele turistice locale.”

În luna aprilie a acestui an, franciza internațională de servicii de spălătorie, „Mr. Jeff”, și-a deschis prima sa locație din Marea Britanie pe Stranmillis Road în South Belfast cu Alexandru la conducere.

„Mr. Jeff”, despre care se spune că a „modernizat sarcina obositoare a spălării” în mai mult de 30 de țări, oferă clienților un nou serviciu de spălare și pliare expres, 24 de ore din 24, în aceeași zi, precum și servicii de ridicare de la și livrare la domiciliu fără probleme, bazate pe o aplicație mobilă proprie.

Franciza a fost fondată în 2015 de trei antreprenori din Spania, care doreau să facă viața mai ușoară pentru comunitatea lor, la fel ca tizul brandului, Geoffrey, respectiv îndrăgitul și spiritualul majordom prezentat în serialul de succes al anilor 90: „Prințul din Bel-Air”.

Trio-ul iberic a creat astfel „Mr. Jeff”, pentru a aduce confortul livrărilor Amazon sau cateringului Uber Eats într-unul din serviciile cotidiene, cum ar fi spălătoria. Prin intermediul aplicației sale mobile proprii, clienții francizei pot programa servicii de spălătorie la cerere pentru a fi preluate și lăsate la ușa lor într-un interval de numai 48 de ore.

Deși clienții au opțiunea de a-și lăsa sau ridica hainele de la locațiile fizice ale spălătoriilor „Mr Jeff”, este ușor de înțeles de ce majoritatea clienților din ziua de azi aleg confortul serviciilor de ridicare și livrare de la domiciliu.

Activitățile „Mr. Jeff” includ spălarea și plierea, curățarea umedă și uscată, călcatul rufelor și oferă, de asemenea, opțiuni de abonament lunar la tarife reduse.

„Noua afacere s-a deschis în aprilie când am decis să preiau franciza”, a explicat Alexandru. „Nu este compania clasică de curățătorie pe care o știți, deoarece nu folosește substanțe chimice dure și este gestionată printr-o aplicație. Asta înseamnă că oamenii pot comanda de acasă pentru a aranja ridicarea și livrarea. Am întâlnit prima dată compania în București și m-am gândit că e ceva care ar merge bine și în Belfast. Afacerea a început puțin lent după Covid, dar cu siguranță a crescut din vară cu ajutorul campaniilor de pe rețelele sociale, așa că suntem din ce în ce mai solicitați”, a conchis Alexandru.