miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Români lăsați pe jos în Germania. Microbuzul cu care călătoreau a fost confiscat pentru transport ilegal de persoane și defecțiuni grave

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 19 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

Șapte cetățeni români, care călătoreau din România spre o altă țară europeană, au rămas pe jos în Germania, marți, 15 septembrie 2020, după ce microbuzul care-i transporta a fost confiscat de autoritățile germane pentru că șoferul nu deținea autorizație pentru transport internațional de persoane. De asemenea, autovehiculul, care avea și o remorcă atașată, se afla într-o stare generală extrem de rea, relatează autoritățile locale.

Microbuzul românesc confiscat de autoritățile germane. Foto: presseportal.de

„Pe parcursul inspecției au existat suspiciuni că șoferul român făcea transport intenațional de persoane fără a avea autorizația necesară. S-a dovedit că acesta efectua curse din România spre Germania și alte țări din toată Europa și că toți cei 7 pasageri au plătit o taxă pentru această călătorie”, transmit polițiștii germani printr-un comunicat de presă publicat pe Presse Portal.

Lipsa autorizației pentru transport internațional de persoane nu a fost, însă, singura problemă găsită de agenții de poliție, aceștia observând pe parcursul inspecției și foarte multe defecțiuni ale autovehiculului, în special la caroserie.

„Agenții au observat, de asemenea, o stare generală foarte proastă a mașinii Ford Transit. În urma unei inspecții detaliate, polițiștii au descoperit, printre altele, porțiuni mari din caroserie și de pe șasiu care erau perforate din cauza ruginei, acoperite în mod improvizat cu bandă adezivă pentru a ascunde deteriorările”, mai relatează polițiștii.

Caroseria și șasiul microbuzului distruse de rugină. Foto: presseportal.de

Agenții de poliție au supus apoi autoturismul unei inspecții din partea unui expert care, în cele din urmă, a clasificat mașina Ford Transit ca fiind un pericol pentru trafic.

„Cu greu găseai o parte a vehiculului care să nu fie ruginită. Mi-ar fi fost mai ușor să evidențiez în raport ce anume mai este în regulă la acel vechiul”, a spus expertul.

Caroseria și șasiul microbuzului distruse de rugină. Foto: presseportal.de

Călătoria cetățenilor români cu acel microbuz a fost întreruptă imediat de autoritățile germane, iar microbuzul și remorca au fost confiscate. De asemenea, polițiștii germani au deschis o anchetă împotriva șoferului român pentru încălcarea legii transportului de persoane și a altor reglementări sociale, acesta urmând să primească o amendă consistentă pentru iresponsabilitatea de care a dat dovadă.