joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Români reținuți în Germania, în timpul călătoriei cu autocarul. Unul dintre ei avea un cuțit și i-a înjurat pe polițiști

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 14 iulie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 37 de ani, a fost reținut miercuri, 13 iulie 2022, de către polițiștii federali din Rosenheim (Bavaria) pentru infracțiunea de ultraj și a fost amendat cu suma de 500 de euro, se arată pe portalul de presă al autorităților germane.

În timpul unui control de rutină, efectuat la punctul de frontieră situat lângă localitatea Kiefersfelden (la granița germano-austriacă), polițiștii federali au verificat ocupanții unui autobuz care circula pe autostrada A93 (Inntalautobahn) dinspre Grenoble (Franța) către București.

Românul s-a identificat în mod corespunzător cu cartea sa de identitate, dar, în buzunarul său, polițiștii au găsit un cuțit cu deschidere automată, care avea o lamă cu un singur tăiș ce ieșea din lateral. Românului i s-a cerut atunci să plătească o amendă de 50 de euro, pentru o contravenție privind încălcarea legii armelor.

Conaționalul nostru nu a vrut să plătească amenda și a fost extrem de necooperant, apoi a devenit agresiv față de ofițeri și i-a insultat de mai multe ori. Prin urmare, oamenii legii au fost nevoiți să demareze urmărirea penală a românului pentru infracțiunea de ultraj.

Pentru a evita acest lucru însă, pasagerul român a fost nevoit să plătească o amendă de zece ori mai mare decât cea inițială, adică 500 de euro. După ce cuțitul i-a fost confiscat, românului i s-a permis să-și continue călătoria, mai precizează sursa citată.

În cursul zilei de astăzi, 14 iulie 2022, aceiași polițiști din Rosenheim au arestat un alt român, în vârstă de de 32 de ani, care va sta la închisoare timp de 140 de zile. El a fost reținut tot în timpul unui control efectuat pe A93, la același punct de frontieră de lângă Kiefersfelden.

La verificarea datelor personale ale românului, polițiștii federali au folosit computerul poliției pentru a-l verifica și au aflat că justiția din München îl căuta pe pasagerul autocarului de lungă distanță, care venea de la Florența (Italia) către Nürnberg (Bavaria). Potrivit informațiilor din baza de date, bărbatul fusese condamnat în trecut pentru tâlhărie. După ce și-a ispășit o mare parte din pedeapsă în Germania, a fost eliberat mai devreme și a fost expulzat din această țară.

Condiția eliberării înainte de termen era ca infractorul să nu se mai întoarcă în Germania, o eventuală întoarcere însemnând pentru el continuarea pedepsei pentru tâlhărie.

Din câte se pare, românul a crezut că va putea trece granița fără a fi verificat, dar la scurt timp după oprirea autocarului la granița germano-austriacă, călătoria s-a încheiat pentru el. Ofițerii l-au arestat și l-au dus la penitenciarul din Bernau, unde va trebui să execute cele 140 de zile restante din pedeapsa sa.