miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


România a solicitat Ungariei clarificări privind închiderea frontierelor pentru cetățenii străini

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Prima pagină Știri - sâmbătă, 29 august 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri.

În egală măsură, a fost transmisă și solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective.

Începând cu 1 septembrie Ungaria a anunțat că va închide frontierele pentru străini, cu scopul de a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus. Străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate, a anunțat vineri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban

Cetățenii unguri care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină, a anunţat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare. Detaliile acestor măsuri şi excepţiile la aplicarea măsurii vor fi definitivate sâmbătă dimineaţă, în cadrul unei reuniuni la care va participa şi Viktor Orban.