fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


România, 2.064 de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Restricții pentru cei care vin din străinătate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - sâmbătă, 3 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Un număr de 2.064 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că luni se va decide reintroducerea restricțiilor pentru țările care au un nivel de infectare mai ridicat, pentru ultimele 14 zile, decât al României.

Dacă stai în România doar 3 zile

Persoanele care vin din țări cu un grad de infectare mai ridicat decât al României și vor poposi pe teritoriul țării noastre maxim 3 zile, nu vor intra în carantină dacă vor prezenta un test Covid negativ nu mai vechi de 48 de ore.

„Știți că nu am mai actualizat lista țărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere și am așteptat să se ia o decizie privind modalitatea unitară de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul UE, între țări. Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile. Aceste restricții vor fi mai nuanțate. Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară”, a declarat Orban.

Dacă stai mai mult de 3 zile

„Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină”, a precizat premierul României.

Lista țărilor considerate „zone de risc” o găsiți aici, dar ea va fi reactualizată în scurt timp și vor fi introduse state precum Spania, Franța și Belgia, au precizat autoritățile române.

DISTRIBUIE