joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


România are două regiuni printre cele mai specializate în agricultură din UE

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 6 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

România se află cu două regiuni în topul celor mai specializate în agricultură din Uniunea Europeană, este vorba despre regiunile Călărași și Ialomița, anunță Agerpres conform datelor publicate luni de Eurostat.

Regiunea Ileia de pe coasta de vest a Greciei este regiunea cea mai specializată în agricultură, silvicultură şi pescuit din Uniunea Europeană, în condiţiile în care în anul 2017 o cotă de 24,3% din valoarea adăugată brută creată în Ileia a venit din cultivarea porumbului, tomatelor şi altor fructe şi legume, precum şi din creşterea animalelor şi pescuit.

Urmează în ordine regiunea Silistra din partea de nord-est a Bulgariei, unde agricultura a fost responsabilă în 2017 pentru 22,8% din valoarea adăugată brută creată în această regiune. Pe celălalt mal al Dunării, regiunea Călăraşi din România este şi ea puternic specializată în agricultură, în anul 2017 a fost responsabilă pentru 20,4% din valoarea adăugată brută în această regiune.

Alte regiuni din UE unde agricultura, silvicultura şi pescuitului sunt responsabile pentru aproape 20% din valoarea adăugată brută sunt: Pella în Grecia (19,6%), Bjelovar-Bilogora în Croaţia (19,5%), Almeria în Spania (19,2%) şi Ialomiţa în România (18,6%).