vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


România: Cutremur cu magnitudinea de 3,7 în timpul nopții

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 30 ianuarie 2021 Etichete: , , , , ,

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 30 ianuarie, la ora locală 0:13, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), informează Agerpres.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75 km est de Braşov, 93 km nord-est de Ploieşti, 100 km sud de Bacău, 118 km vest de Galaţi, 119 km nord-vest de Brăila şi 145 km nord de Bucureşti. De la începutul lunii ianuarie, în România au avut loc 22 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 pe scara Richter.

Seismicitatea din România este grupată în mai multe zone epicentrale: Vrancea, Făgăraș – Câmpulung, Banat, Crișana, Maramureș și Dobrogea de Sud. Alte zone epicentrale de importanță locală pot fi găsite în Transilvania, Galați, în zona Jibou și râul Târnava, în partea de nord și de vest a Olteniei, în nordul Moldovei și în Câmpia Română.

În Vrancea există particularităţi seismogene, zona fiind situată la intersecţia plăcilor tectonice intercontinentale.